Jeuken van ogen

Jeukende ogen zijn vaak een symptoom van een allergie of allergische reactie van het conjunctiva (slijmvlies). Conjunctivitis is de medische term voor ontstoken slijmvlies (of bindvlies) van het oog. Er zijn twee soorten van allergische conjunctivitis;

1.Seizoensgebonden allergische conjunctivitis. Deze speelt meestal op in het voorjaar en de herfst en is het gevolg van de blootstelling van bepaalde allergenen zoals gras, pollen, bomen en onkruid(hooikoorts). Het andere type is
2.seizoensgebonden allergische conjunctivitis en kan het hele jaar door optreden als gevolg van de blootstelling van de huishoudelijke allergenen zoals schimmels, stof, huidschilfers van huisdieren en haren van huisdieren. Andere oogziekten zoals Blefaritis en droge ogen kunnen worden geassocieerd worden met jeukende ogen. Het is dus belangrijk dat als u last heeft van jeukende ogen heeft, maar geen last van allergieën u contact moet opnemen met huisarts om te controleren op andere aandoeningen.

Oorzaken van jeukende ogen:
Allergische reacties op het oppervlak van uw oog vinden plaats door de blootstelling aan allergenen. De reactie leidt tot de afgifte van histamine die jeukende ogen, evenals andere symptomen zoals rode en waterige ogen veroorzaakt. Wrijven in uw jeukende ogen is niet aan te raden. Doordat u in uw ogen gaat wrijven laat het lichaam steeds meer histamine vrij, wat resulteert in verergeren van de symptomen. Ook kunt u schade, krassen of ander soort trauma aan het oppervlak van uw oog aanbrengen door het wrijven in uw oog.

Preventieve Tips voor jeukende ogen

Binnen:
Stofzuig regelmatig stof en huidschilfers en haren van huisdieren op.
Houd je ramen dicht om allergenen van buiten te verminderen.
Probeer uw huisdieren uit slaapkamers of gebieden waar u zich veel in bevindt te houden.
Houd uw luchtfilters en luchtkanalen schoon.
Vermijd roken, vooral in kamers met weinig of geen ventilatie.Buiten:
Bekijk het nieuws om te kijken of er zich veel pollen in de lucht bevinden.
Droog uw kleren in droger, niet daarbuiten. Door uw kleding buiten te drogen kunnen er allerlei allergenen opkomen.
Vermijd of tref voorzorgsmaatregelen voordat u werken in de tuin. Draag gezichtsmaskers, handschoenen, enz..
Neem een douche nadat je buiten bent geweest om de allergenen die  zich aan uw haar en huid klampte te verwijderen.

Behandeling voor jeukende ogen:
U kunt in de apotheek orale antihistaminica, zoals Claritin kopen. Ook zijn er oogdruppels met antihistaminica en decongestiva te verkrijgen, of u kunt na een bezoek van huisarts een vergelijkbaar medicijnen te krijgen voorgeschreven. Antihistaminica blokkeren het vrijkomen van histamine, waardoor de jeuk aan de ogen veroorzaakt. Decongestiva vermindert een van de andere symptomen zoals roodheid, branderig gevoel en irritatie, die bijdragen tot jeukende ogen. Sommige orale antihistaminica kan resulteren in andere omstandigheden, zoals slaperigheid, prikkelbaarheid en droogheid en nemen tot een uur te gaan werken. Het is het beste om deze voorzorgsmaatregelen te nemen van tevoren.

De meeste oogdruppels zijn goed voor 4-6 uur, en verlichten de jeuk vrijwel direct zonder enige bijwerkingen. In sommige ernstige gevallen kunt u met uw arts praten over het gebruik van steroïden oogdruppels voor het verlichten van de pijn.

Als u naar uw arts gaat voor de verlichting van jeukende ogen, probeer dan met behulp Allegra of Zyrtec. Niet alleen doen ze verlichten de jeuk, maar ook verlichting van de wallen, Irritatie, roodheid en droogheid van allergie ogen. Plus, ze gaan werken binnen 15-30 minuten en zelden bijwerkingen veroorzaken zoals slaperigheid. Voorgeschreven orale antihistaminica kan zeer goed helpen, vooral als u last heeft van seizoensgebonden allergische conjunctivitis. Tevoren genomen, kunnen zij duren 12-24 uur zonder meer. Als uw jeukende ogen aanhouden, kunt u ook praten met uw arts over het voorschrijven van oogdruppels.

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Vragen na aanleiding van dit artikel?
Laat eenvoudig een reactie achter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


9 − = vijf

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>