Een ontstoken en rood oog

Bijna iedereen heeft wel eens last van een ontstoken oog. Een ontstoken oog is niet alleen vervelend, maar kan zeer pijnlijk zijn. Een ontstoken oog wordt meestal veroorzaakt door een infectie maar kan ook andere oorzaken hebben. Een ontstoken oog ziet er rood uit en is pijnlijk. Vaak heeft u last van tranende ogen. U kunt last hebben van een ontstoken oog, maar het is ook mogelijk dat beide ogen ontstoken zijn.

Oorzaken van ontstoken ogen

  •  Een infectie is de meest voorkomende oorzaak van een ontstoken oog. Met deze infectie het hoornvlies van het oog is ontstoken. Het hoornvlies is het transparante voorste deel van het oog dat de iris en de pupil bestrijkt. De infectie kan worden veroorzaakt door een virus of een bacterie.
  •  U kunt ook ooginfecties als je pollinose. Pollinose veroorzaakt een allergische reactie, van waaruit u kunt krijgen geïrriteerde ogen.
  •  Wanneer u uw ogen niet zijn schoon en hygiënisch, ze kunnen ook besmet raken. Dit is vooral bij vrouwen. Ze dragen oog make-up, zoals mascara en oogschaduw. Voor het slapen gaan deze vrouw niet schoon hun ogen, wat maakt vuil dat in hun ogen, waardoor soms ontstoken ogen.
  • Mensen met lenzen hebben meer kans op ontstoken ogen te krijgen in vergelijking met mensen zonder lenzen. Door de contactlenzen zal er minder zuurstof beschikbaar is voor de ogen. Het gebeurt ook dat mensen niet hun lenzen schoon te maken of te gebruiken vuile contactlenzen. Lenzen moeten altijd worden gereinigd met speciale vloeistof om ooginfecties te voorkomen.
  • Ontstoken ogen doen ook optreden wanneer u staren naar de zon te lang. Je ogen zijn erg gevoelig en kan niet tegen het felle licht. Uw ogen zullen letterlijk verbranden.

Hoe herken je een ontstoken oog

  • Een ontstoken oog verschijnt rood. Uw oogbol is normaal gesproken wit, maar als je oog ontstoken, is het rood.
  • Ontstoken ogen prikken en voelen verbrand.
  • Een ontstoken oog kan jeuken en vaak voelt alsof er iets in het oog.
  • In de ochtend kon je ogen worden geplakt. Dit komt omdat een oogontsteking afscheidt pus.
  • Uw ogen zijn voortdurend waterig.

Wat je niet moet doen als uw ogen ontstoken zijn 

Gebruik uw handen om uw ogen te wrijven. De ogen krijgt meer geïrriteerd en meer vuil zou kunnen komen in de ogen. Het kan ook gebeuren dat wanneer slechts een oog ontstoken is, het andere oog kan ook worden besmet. Dat is zeker niet wat je wilt.

Een ontstoken oog is erg vervelend en kan heel pijnlijk zijn. Je ogen zijn meer dan gewoonlijk gevoelig. Meestal heeft een ontstoken oog verdween na vier dagen. Gebruik bovenstaande suggesties, en je zult merken dat de symptomen van uw ontstoken ogen snel afnemen. Echter, wanneer de ontsteking niet weg gaat, ga dan naar uw arts. Hij zal bijvoorbeeld oogdruppels voorschrijven .