De term “rode ogen” is een niet-specifieke term die het uiterlijk van het oog beschrijft. Rode ogen kunnen het gevolg zijn van een ziekte, verwonding, ooginfecties of een andere aandoening zoals een allergie. Artsen hebben niet snel de neiging om onmiddellijk actie te ondernemen wanneer er een patiënt met rode ogen binnen komt. Het is namelijk een veel voorkomend probleem en heeft meestal betrekking op dingen als vermoeidheid, alcohol- en drugsmisbruik, allergieën, verkoudheid/griep of trauma. Rode ogen kunnen ook worden aangeduid als “bloeddoorlopen ogen”, “roze ogen” en “allergische ogen”.

rode ogen

Wat zijn de oorzaken van rode ogen?

Rode ogen worden veroorzaakt door verwijde bloedvaten in het oppervlak van het oog (bindvlies) dat geïrriteerd is. Dit kan een medische situatie of een niet-spoedeisende zijn. Een van de meest voorkomende oorzaak van rode ogen zijn allergenen en milieu-irriterende stoffen, zoals huidschilfers van huisdieren, pollen, stof, waaiende wind, droge lucht en blootstelling aan de zon. Mensen die weinig slaap hebben gehad kunnen hier ook rode ogen van krijgen. Ooginfecties en ontstekingen kunnen rode ogen veroorzaken, maar er zijn ook andere symptomen zoals jeuk, afscheiding, pijn en problemen met het gezichtsvermogen, zoals wazig zien. Als contactlenzen niet goed schoon en gedesinfecteerd worden gehouden of te lang worden gedragen kunnen ze rode ogen krijgen. Als uw ogen droog aanvoelen ervaart u vaak ook roodheid.Andere keren rode ogen kunnen worden van zorg en een rode vlag dat er een ernstiger probleem op de loer, zoals Blefaritis, conjunctivitis, cornea ulcera of acuut glaucoom. Als er zich andere symptomen zoals afscheiding of pijn geassocieerd met de roodheid, wilt u misschien een afspraak met uw contactlensspecialist of huisarts om te kijken of een van deze voorwaarden is aanwezig.

Behandeling rode ogen

Als u problemen bloeddoorlopen ogen als gevolg van allergieën of potentiële irriterende stoffen, kunt u proberen met behulp van orale antihistaminica of over the counter oogdruppels zoals Visine voordat op zoek naar verdere medische hulp. Deze oplossing verdwijnt vaak rode ogen na een korte tijd. Droge ogen meestal resulteren in rode ogen, en kunstmatige tranen verkocht bij een plaatselijke winkel zou een makkelijke oplossing voor het probleem. Wrijven uw ogen zullen de situatie alleen maar erger en kan brengen op afzonderlijke symptomen. Vermijd het aanraken van uw ogen allemaal samen, zelfs als u uw handen grondig gewassen. Oliën en vuil kunnen vasthouden aan je vingers, of onder je nagels en veroorzaken meer roodheid, zelfs krassen uw oogbol. Als de omgeving er last van je ogen, je locatie. Blijf uit de buurt van huisdieren en pollen indien mogelijk. Je zou ook kunnen proberen met behulp van een zak ijs over je ogen. De koelte van de verpakking verlicht verschillende symptomen zoals zwelling en pijn, en kon verlichten van de roodheid. Je zou ook kunnen overwegen het spoelen van uw ogen met warm en koud water. Dit kan werken als een “irrigatie” type systeem dat uw ogen zal reinigen zonder nadelige gevolgen voor hen. Er zijn ook eye wasoplossingen die kunnen worden gebruikt om spoelen ogen. Ze hebben een milde formule die niet zal kwetsen je ogen verder, of veroorzaken meer roodheid.

Als je nog steeds het gevoel dat je rode ogen worden veroorzaakt door een ernstige aandoening of als de rode ogen zal niet verdwijnen, neem dan contact op met uw arts en maak een afspraak. Dit zou ook een geweldige tijd om te controleren op andere aandoeningen zoals Blefaritis en conjunctivitis. Uw arts zal ook in staat zijn om voorgeschreven u met medicinale oogdruppels, orale antihistaminica, orale decongestiva en pijnstillers indien nodig.

U kunt ook veranderingen in levensstijl te helpen rode ogen te verwijderen. Het nemen van voldoende slaap en het eten van een gezond dieet houdt uw ogen en andere belangrijke organen gezond en resistent tegen infecties. Als u rookt, of hangen in een rokerige omgeving, te stoppen. Rook is een belangrijke irriterend voor de ogen. Probeer het drinken van meer water en het nemen van vitaminen, zoals vitamine A en E supplementen. Vetzuren in vis, noten en bladgroenten kan zeer voordelig zijn om droge, rode ogen.

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Vragen na aanleiding van dit artikel?
Laat eenvoudig een reactie achter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>