Blindheid

0

Volgens de World Health Organization zijn er meer dan 39 miljoen mensen in de wereld die leven met blindheid. Daarnaast zijn er nog eens 246 miljoen die last hebben van een verminderd gezichtsvermogen. De WHO definieert blindheid als een gezichtsveld van minder dan tien graden.

Afgezien van de medische definities hierboven beschreven, zijn er wettelijke definities van blindheid die verschillen van land tot land. Binnen de Verenigde Staten , verschillende staten blindheid definiëren ook anders , en deze definities bepalen in aanmerking te komen voor financiële en medische bijstand, en of jij mag een rijbewijs te verkrijgen . De AMA ’s definitie van blindheid werd in 1934 aangenomen , en een jaar later opgenomen Congres het in de Social Security Act , als onderdeel van een programma dat is ontworpen om de blinden te helpen.

Oorzaken van blindheid

Er zijn vele oorzaken van blindheid , die soms gepaard schijnbaar niet verwante aandoeningen zoals hersenverlamming of epilepsie . Enkele andere mogelijke oorzaken van blindheid omvatten :

Age – bijna 2 miljoen Amerikanen zijn blind , en meer dan de helft van hen zijn ouder dan 65 . Age – maculaire degeneratie is een bijzonder veel voorkomende oorzaak van blindheid bij ouderen .
oogletsel
optische neuritis
Cytomegalovirus ( CMV ) retinitis is vrij onschadelijk bij gezonde mensen , maar kan de aanblik van mensen van wie het immuunsysteem is aangetast bedreigen.
Maculaire dystrofie , een rage genetische aandoening .
Staar goed voor bijna de helft van alle gevallen van blindheid .
Glaucoom is een verre tweede plaats achter staar , goed voor iets meer dan 12 procent van de gevallen .
Retinoblastoma is een maligniteit die in het oog beïnvloedt.
Diabetische retinopathie is een van vele complicaties van diabetes die kan leiden tot blindheid .
Netvliesloslating is een aandoening waarbij de retina schillen weg van de achterkant van het oog zoals de huid van een sinaasappel .
Trachoom en Onchocerciasis ( ” rivierblindheid ” ) zijn parasitaire infecties die blindheid veroorzaken in veel delen van de derde wereld .

Complicaties van Blindheid

Veel van de uitdagingen voor blinde mensen zijn duidelijk , ze niet kunnen rijden of kijken naar films of tv (hoewel ze kunnen luisteren ) , en er zijn beperkingen aan hun vermogen om computers te gebruiken . Maar er zijn extra uitdagingen die voortvloeien uit blindheid die de meeste van ons niet te overwegen. Onder de volledig blind – wie kan de aanwezigheid of afwezigheid van licht wordt geschat dat meer dan 50 procent lijdt niet 24 uur slaap / waak aandoening zelfs waarnemen , een aandoening waarbij de circadiane ritme de 24 uitgelijnd – uurs cyclus van licht en duisternis . Zulke mensen hebben onregelmatige slapen en waken patronen , waardoor het moeilijk voor hen om aan te passen aan de in de professionele en sociale leven schema .

Aanpassing aan Blindheid

Terwijl blindheid is nog steeds een grote uitdaging , het is niet de verschrikkelijke handicap het ooit was. Veel blinde mensen nu speciaal geschoold blindengeleidehonden om hen te helpen , en deze dieren kunnen stellen en een zekere mate van mobiliteit dat ooit onvoorstelbaar was genieten . De wit – getipt wandelstokken door veel blinden uitgevoerd dienen een dubbel doel , het helpen blinden met navigatie tijdens het alarmeren voorbijgangers om hun beperking .

Vooruitgang in de technologie hebben de blinde zich aan te passen in een aantal verrassende manieren ingeschakeld . Computers , bijvoorbeeld , kan worden uitgerust met voice interfaces en verversbare Braille . Deze apparaten geven om online tekst via een rij van mechanische karakter cellen met combinaties van ronde -tipped pinnen die omhoog en omlaag om braille letters die kunnen worden gelezen met de vingertoppen te maken. Automated Teller Machines dienen nu mensen met een visuele handicap door een combinatie van synthetische spraak en braille toetsenborden , en veel steden hebben hoorbare verkeerslichten geïnstalleerd . Technologie heeft ook betere mobiliteit voor blinden; GPS- apparaten kunnen nu gebruikt worden om de door geleidehonden diensten vergroten .

Sommige landen hebben maatregelen genomen om het gemakkelijker maken voor blinde mensen om hun valuta te gebruiken genomen . De euro, het Britse pond en de Indiase Roepie alle werken op systemen waarin de rekeningen en notities in omvang toenemen op basis van hun waarde . De Canadese Dollar is aangepast op een andere manier , met een tactiele functie ; verhoogde stippen (vergelijkbaar met braille letters ) kan de gebruiker de waarde van een wetsvoorstel te onderscheiden door aanraking. In de VS en andere landen, een aantal blinde mensen ontwikkelen van de gewoonte van het vouwen facturen op verschillende manieren op basis van hun waarde . Vroeg in zijn carrière , de blinde zanger en pianist Ray Charles beroemd zou betaling pas in een- dollarbiljetten in om ervoor te zorgen dat hij niet bedrogen .

Succesvolle blinde mensen

Ray Charles is zeker niet alleen in zijn stempel op de wereld te hebben gemaakt , ondanks blindheid . Andere opmerkelijke blinde mensen die opmerkelijk succes geboekt zijn:

Muzikant Stevie Wonder
Schrijver John Milton
Activist en schrijver Helen Keller
Louis Braille , de uitvinder van het braille alfabet gebruikt door blinde mensen over de hele wereld .
Gitarist Blind Lemon Jefferson , de legendarische “vader van Texas Blues ”
Schrijver Aldous Huxley
voorkomen van Blindheid

Recent onderzoek suggereert dat het drinken van koffie kan helpen om blindheid te voorkomen! Ruwe koffiebonen bevatten een kleine hoeveelheid van de antioxidant chlorogeenzuur , die kan werken om de retina tegen diverse ziekten , zoals diabetische neuropathie , glaucoom en maculaire degeneratie .Lees hieronder ervaringen, bevindingen en vraagstukken van anderen

Delen.

Laat uw reactie achter en help andere bezoekers