Door welke soorten stress krijg je een trillend oog? 

0

Heb je last van een trillend oog? Dat kan vervelend zijn, zeker als je er regelmatig last van hebt. Een trillend ooglid ontstaat meestal door spiertjes die zich aan- en ontspannen. Door met de ogen te knipperen kan dat vaak een irritant gevoel geven. Er zijn verschillende oorzaken voor te bedenken.

Tips als je een trillend ooglid hebt

Voor een trillend ooglid worden de volgende tips gegeven:

  • Probeer het ooglid rustig te masseren. Op deze manier kun je een bepaalde rust in het ooglid veroorzaken en stopt het ooglid met trillen.
  • Stress is vaak een veroorzaker van het trillende ooglid. Door stress te voorkomen, kun je het ooglid uiteindelijk tot rust brengen.
  • Als het ooglid uitdroogt kan het belangrijk zijn om oogdruppels toe te brengen.
  • Kijk zo min mogelijk naar schermen. Dit geeft een bepaalde spanning op het oog en kan de kans op trillen vergroten.

Wat zijn de oorzaken van een trillend ooglid?

Een trillend ooglid kan allerlei onderliggende oorzaken. Met name als het om stress gaat, denk aan problemen op het werk, liefdesverdriet of issues in jouw familiekring.

Na verloop van tijd zal een trillend oog verminderen. Als dit niet het geval is kun je beter naar de huisarts gaan. Deze zal doorverwijzen naar een neuroloog en onderzoeken of het trillende oog te maken heeft met een verstoorde aansturing vanuit de hersenen. Gelukkig kan dit lam worden gelegd met bijvoorbeeld botox, waardoor het trillende oog verdwijnt. Toch is dit een vrij radicale oplossing, waardoor zowel de huisarts als specialist niet direct met deze behandeling zal komen.

Delen.

Laat uw reactie achter en help andere bezoekers

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.