brillen en lenzen vergoedingen

Brillen en lenzen vergoedingen door de zorgverzekering

Het oog is een zeer belangrijk, maar ook kwetsbaar orgaan van het menselijke lichaam. Door onze ogen zien wij de wereld om ons heen en daarom is het natuurlijk ontzettend belangrijk om hier goed voor te zorgen. Regelmatig je ogen laten controleren is daarom ook slim om te doen. Zodra je last begint te krijgen van je ogen of je merkt dat je minder goed ziet tijdens het autorijden is het raadzaam om de ogen te laten checken. Het zou dan kunnen dat je een bril of lenzen nodig hebt om weer optimaal te kunnen zien.

Nu kan de prijs voor het aanschaffen van een nieuwe bril of lenzen al snel flink oplopen. Dit is natuurlijk afhankelijk van de opticien, maar ook van het soort glazen, montuur of de lenzen waarvoor je kiest. Soms wordt dit vergoed door de zorgverzekering, maar dit is niet altijd het geval. Raadpleeg daarom de zorgverzekering van tevoren om te kijken of je in aanmerking komt voor een vergoeding. Echter worden vaak alleen de brillen of lenzen die medisch van belang zijn, vergoedt door de basiszorgverzekering. Hier vallen de bril of lenzen die je bij de plaatselijke opticien haalt niet onder.

Wanneer wordt de bril of lenzen vergoed?

Over het algemeen geldt dat de brillen en lenzen vergoedingen door de basiszorgverzekering mogelijk zijn wanneer deze moet worden aangeschaft uit medische noodzaak. Hieronder vallen speciale lenzen of andere bijzondere optische hulpmiddelen. Wanneer er sprake is van een reguliere bril of paar lenzen dan geldt dit niet. In dat geval dient de bril gewoon betaald te worden of er moet gekozen worden voor een aanvullende zorgverzekering, welke de brillen en lenzen wel vergoedt. Let bij hier kiezen van een aanvullende zorgverzekering wel goed op wat de premie is die je maandelijks betaalt en wat er vervolgens wel en niet gedekt wordt.

Aanvullende zorgverzekering

Een aanvullende zorgverzekering is een extra verzekering die je kan afsluiten bovenop je basisverzekering. Dit is vooral handig wanneer je veel extra ziektekosten hebt. Wanneer je besluit om een aanvullende zorgverzekering af te sluiten voor je bril of lenzen, dan moet je je goed realiseren wat de totale kosten hiervan zijn. Voor een aanvullende zorgverzekering ga je automatisch maandelijks meer premie betalen. Kijk daarom goed of dit een goede optie is en je niet uiteindelijk meer geld kwijt bent.

Zorgverzekeringen vergelijken

Er zijn veel verschillende zorgverzekeringen met elk een andere maandelijkse premie en wat er gedekt wordt door de verzekering en wat niet. Wanneer je opzoek bent naar een nieuwe basisverzekering welke je bril of lenzen wel vergoed, dan moet je je goed realiseren dat dit ook van invloed zal zijn op je eigen risico, waardoor je meer moet gaan betalen. Het is niet alleen slim om de zorgverzekeringen onderling te vergelijken, maar ook om te kijken naar de verscheidene pakketten die er worden aangeboden. Via een online zorgvergelijker krijg je gemakkelijk en snel een overzicht van de zorgverzekeringen en de verschillende pakketten die er worden aangeboden.

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Vragen na aanleiding van dit artikel?
Laat eenvoudig een reactie achter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>