Alles wat je moet weten over daglenzen

0

Steeds meer mensen kiezen ervoor om Daglenzen te gaan dragen. Niet alleen in nederland is dit het geval, maar daglenzen zijn met een wereldwijde opmars bezig. Nederland is met een flinke opmars bezig, maar loopt nog wel een beetje achter. Wereldwijd zijn al meerdere landen waar volgensonderzoek al één op de twee lenzendragers voor daglenzen kiest. Waarom kiezen steeds meer mensen hiervoor? Wat zijn de nieuwste trends op het gebied van lenzen en hoe kunnen ze zo confortabel mogelijk gedragen worden? En kan een daglens helpen om allergische klachten te verminderen?

Daglenzen

Een paar jaar geleden had je er waarschijnlijk nog nooit van gehoord, en zo is het dé trend in de contactlenzen wereld. Uit cijfers blijkt dat de populariteit van daglenzen enorm snel toeneemt. Nederland loopt overigens nog een klein beetje achter. Ongeveer 7% van de lenzendragers draagt daglenzen in Nederland. Over de hele wereld gaat het al om meer dan het dubbele aantal lenzendragers, dat is dus ruim 18%! Dat is een gemiddelde, dus er zijn ook uitschieters naar boven. In de landen Scandinavië en Engeland draagt ongeveer één op de twee lenzendragers permanent daglenzen volgens de cijfers van een onderzoek van Eurocontact. Dit is dus circa 50%!

Allergie? Daglenzen proberen!

Een bijkomend voordeel ten opzichte van andere lenzen is dat de daglens erg hygiënisch is. Je draagt een daglens lens zo kort dat vuil en allergenen zich minder snel aan de lens hechten. Voor mensen die snel last hebben van een allergie en snel jeukende en geirriteerde ogen krijgen is dat belangrijk. Nog een nieuwtje dat in de Siliconen Hydrogel daglens is toegepast, is de SmartCurve. Deze lens heeft een subtiele afronding die ervoor zorgt dat de irritatie van de lens verder wordt voorkomen.Lees hieronder ervaringen, bevindingen en vraagstukken van anderen

Delen.

Laat uw reactie achter en help andere bezoekers