Maandlenzen

0

Als u voor maandlenzen kiest doet u dit naar aanleiding van uw levensstijl. Het grootste voordeel van maandlenzen zijn dat je ze meerdere weken achter elkaar kunt blijven gebruiken. Omdat u iedere maand een nieuw setje contactlenzen gebruikt heeft u nauwelijks last van aanslag op de lenzen. Hierdoor zullen de lenzen altijd comfortabel zitten en blijven ze ook goed voelen. Er zijn veel verschillende soorten maandlenzen te koop van verschillende merken. Hieronder leest u wat bepaalde soorten maandlenzen zo bijzonder maakt. Het spreekt natuurlijk voor zich dat u alleen kiest voor het soort contactlenzen die speciaal voor u geschikt zijn. Overleg met uw opticien welke soort u zou moeten aanschaffen.

Het gemak van maandlenzen

Net zoals daglenzen en weeklenzen zijn maandlenzen zachte zuurstofdoorlaten lenzen.
Maandlenzen zijn zeer dun, daardoor is het draagcomfort optimaal en de zuurstof doorlatendheid groot. Hierdoor hoeft u zich geen zorgen te maken over een branderig gevoel of over droge ogen. Zelfs wanneer u in een ruimte met alleen airconditioning werkt of veel naar een computerscherm aan het kijken bent. De lenzen van Air Optix Night & Day van Ciba Vision zijn tot 6 keer meer zuurstof doorlatend dan normaal.
Deze soort lenzen kunt u dag en nacht dragen, maar er zijn ook bepaalde maandlenzen die u ’s nachts uit moet doen. Door het unieke design van maandlenzen heeft u niet eens door dat u lenzen in heeft. De maandlenzen drijven op het traanvocht in uw oog. Het is belangrijk voor het draagcomfort dat de ogen vochtig blijven. Voor lenzendragers die snel last hebben van droge ogen hebben daarom meestal baat bij lenzen die actief meehelpen aan de vochtigheid van het oog. Lenzen die dit doen zijn bijvoorbeeld de Biofinity Toric lenzen van Cooper Vision.

Draagcomfort

Als u maandlenzen in uw ogen doet, is het natuurlijk zeer belangrijk dat ze goed zitten en ook veilig zijn. Het design en oppervlak is daarom ook erg belangrijk. De meeste maandlenzen zijn uitgerust met een conversie indicator. Met deze indicator kunt u zien of de lens binnenstebuiten zit. Tegenwoordig is een UV-filter ook vaak standaard in een maandlens.
Naast het gemak en draagcomfort is het scherp zien ook belangrijk bij het maken van een keuze. U wilt natuurlijk elke dag zo goed mogelijk zien, van het begin tot eind van de maand.
Maandlenzen van een hoge kwaliteit gaan ook echt de gehele maand mee. Wanneer u ’s avonds of aan het einde van de avond een verminderd zicht heeft kunt u het best een contactlensspecialist om advies vragen, of een ander product proberen.

Voor lenzendragers met een cylindrische afwijking zijn er ook maandlenzen. Dit zijn bijvoorbeeld de Pure Vision Toric lenzen van Bausch&Lomb. Het voordeel van deze lenzen is dat ze altijd gecentreerd blijven en ook bijzonder stabiel zijn. Er bestaan ook multifocale maandlenzen, dit is bijvoorbeeld de Soflens Multifocal lenzen van Bausch&Lomb.
Zelfs met een cylinder is het dus mogelijk om maandlenzen te dragen. Deze lenzen beschikken over speciale ‘natrasight optics technology’. Met deze technologie ziet u zowel veraf als dichtbij bijzonder scherp

Er zijn dus enorm veel verschillende maandlenzen te koop, kijk rechts bij onze lensspecialist naar een geschikte lens voor u.

Delen.

Laat uw reactie achter en help andere bezoekers

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.