Orthokeratologie

0

Orthokeratologie oftewel de nachtlens is een niet-chirurgische methode voor het corrigeren van uw zicht. Bij Orthokeratologie worden speciaal gevormde lenzen gebruikt om het hoornvlies tijdelijk te hervormen. Bijziendheid of myopie wordt geëlimineerd, zodat men beter kan zien zonder het dragen van een bril of contactlenzen. Meestal zal de arts speciaal ontworpen harde zuurstof doorlatende (RGP) contactlenzen voorschrijven, die geleidelijk van vorm veranderen en bijziendheid tijdelijk wegneemt.

Hoe werkt Orthokeratologie?

Eerst meet de oogarts de accommodatie van het oog zodat de hoeveelheid bijziendheid, verziendheid en astigmatisme kan worden bepaald. Vervolgens meet de arts met een corneatopograaf de vorm van het voorste oppervlak van het oog. Afhankelijk van de afwijking, zal de oogarts een exacte vorm ontwikkelen en parameters voorschrijven om het gewenste effect op het hoornvlies te verkrijgen. De speciale contactlenzen worden geproduceerd voor de exacte specificaties van uw ogen. Zij zullen in eerste instantie ongeveer 8 uur per dag worden gedragen, totdat de juiste correctie is bereikt en uw zicht verbeterd. Soms zal de arts een schema voorschrijven, waarbij u de lenzen alleen hoeft te dragen terwijl u slaapt. Daarna worden de lenzen een paar uur per dag voor ongeveer 3 dagen per week gedragen. Dit om het hoornvlies in vorm te laten houden, zodat u duidelijk kunt zien.

Het exacte schema is afhankelijk van de ogen en de benodigde correctie. Na het verwijderen van de lenzen ziet u beter zonder corrigerende lenzen. Dit is een geweldig alternatief voor degenen die te jong zijn om een LASIK ooglaserbehandeling te ondergaan. Het is vooral handig voor jongeren en tieners die een sport beoefenen waarbij het dragen van contactlenzen hinderlijk kan zijn.

Voor wie is Orthokeratologie (Ortho-K-lens) geschikt?

Het meest geschikt voor Ortho-K lenzen zijn mensen met een bijziendheid van minder dan -4.00 dioptrieën en het astigmatisme minder dan -1,50 dioptrieën. De leeftijd maakt niet uit. Het beste kunt u uw oogarts raadplegen.

Wat zijn de voordelen van Orthokeratologie?

Het is een niet-chirurgische methode
Het is beschikbaar voor de meeste mensen
Continue lenzen dragen behoort tot de verleden tijd
Zichtverbetering
Wat zijn de nadelen van Orthokeratologie?

Lange herstelperiode
Het is geen permanente oplossing
Het kost duurder dan contactlenzen of een bril
Momenteel alleen toepasbaar op bijziendheid

Wat zijn de kosten van Orthokeratologie?

Ortho-K lenzen zijn ook duurder dan normale contactlenzen en een bril. De kosten voor het aanmeten en de nachtlenzen kunnen €600,- tot €1000,- bedragen.Lees hieronder ervaringen, bevindingen en vraagstukken van anderen

Delen.

Laat uw reactie achter en help andere bezoekers