Weeklenzen

0

U wilt genieten van optimaal draagcomfort, zonder dat u elke dag nieuwe lenzen hoeft te gebruiken? De keuze voor weeklenzen zou dan een goede oplossing voor u kunnen zijn. Wanneer u voor weeklenzen kiest, dan kunt u deze soort lenzen meerdere dagen gebruiken zonder ook maar de minste vorm van ongemak te ervaren. Doordat u toch elke week een nieuw paar lenzen indoet, voelen uw lenzen altijd fris en blijven ze comfortabel zitten. Er zijn verschillende soorten merken van weeklenzen. Hieronder leest u wat er zo bijzonder is aan weeklenzen en waarom deze wellicht voor u een goede keuze zijn. Het spreekt voor dat u alleen het soort weeklenzen wilt die precies bij u passen, daarom is het verstandig om bij het kiezen voor een bepaald soort lenzen rekening te houden uw levensstijl.

Geen last van de computer of airco

Weeklenzen zijn zachte lenzen. Net als daglenzen zijn ze dun en zuurstof doorlatend. Daardoor krijgt u geen last van droge ogen, waar veel lenzendragers helaas last van hebben. Soms is dit te wijten aan een verkeerde keuze van lenzen. Zelfs wanneer de airconditioning aanstaat of wanneer u langere tijd naar het computerscherm kijkt hoeft u met deze lenzen geen droge ogen te ervaren. Bovendien zijn weeklenzen zo ontworpen, dat u vrijwel niet merkt dat u lenzen draagt. Weeklenzen drijven in het traanvocht op uw oog. Bovendien zijn sommige weeklenzen gemaakt met de Hydraclear technologie. Hierdoor bevatten ze een vochtrijk ingrediënt. Lenzen die met deze technologie zijn gemaakt zijn bijvoorbeeld de Acuvue Advance lenzen van Johnson&Johnson. Hierdoor blijven uw ogen de gehele dag vochtig. Er zijn ook weeklenzen, zoals de Acuvue Advance Plus lenzen van Johnson&Johnson, deze zijn gemaakt met de UltraClean technologie. Het voordeel van deze technologie is dat de lens langer schoonblijft, waardoor u de hele week scherp ziet.

Als u voor weeklenzen kiest wilt u natuurlijk zeker weten dat ze goed zitten. Niet onbelangrijk is hoe betrouwbaar de soort contactlenzen van u keuze zijn. Daarbij is ook het oppervlak van lenzen van groot belang. Een voorbeeld van goede lenzen zijn de weeklenzen van Johnson & Johnson. Deze lenzen hebben een speciale ‘accelerated stabilization design’, waardoor de lenzen goed en stabiel blijven. Daarnaast zijn uw ogen beschermd door een UV-filter. Deze lenzen zitten dus altijd lekker en zijn absoluut veilig.

Haarscherp zicht

Afgezien van comfort, en gemak draagt u weeklenzen natuurlijk ook om beter te zien. Aan het einde van de week wilt u nog net zo scherp zicht hebben als aan het begin van de week. Weeklenzen van de beste kwaliteit gaan dan ook de hele week mee. Heeft u ’s avonds of aan het einde van de week last met zien, vraag dan uw contactlensspecialist om advies of probeer een andere contactlens.

Voor lenzendragers met een cylinder zijn er torische weeklenzen, bijvoorbeeld de Acuvue Advance Astigmatism lenzen van Johnson&Johnson. Ook met een cylindrische afwijking kunt u dus weeklenzen dragen. Wanneer u multifocale weeklenzen nodig heeft zijn er de Acuvue Bifocal lenzen van Johnson&Johnson. Deze contactlenzen garanderen zowel voor veraf als dichtbij scherp zicht, dit komt door het geavanceerde ‘pupil intelligence design’. Concluderend zijn weeklenzen voor heel veel lenzendragers een perfecte keuze.

aanschaf

Klik hiernaast op de weeklenzen pagina voor informatie over dit specifieke producten of bekijk meer algemene informatie over lenzen op deze website. De keuze voor een bepaald soort contactlenzen is persoonlijk en voor iedereen verschillend. Voor persoonlijk advies kunt u het beste terecht bij uw opticien

Delen.

Laat uw reactie achter en help andere bezoekers

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.