Zijn contactlenzen duur?

0

Contactlenzen zijn een aanzienlijke investering, maar de voordelen van contactlensslijtage zijn ook aanzienlijk. Bij het stellen van de vraag “Zijn contacten duur?” bedoelen veel mensen eigenlijk: “Zijn de contacten de kosten waard?” Na het lezen van dit artikel kunt u zelf de afweging maken.

Contactlenzen Kosten en voordelen

Contactlenzen bieden veel voordelen ten opzichte van het dragen van een bril, met name voor sport- en buitenactiviteiten. Enkele van deze voordelen zijn een beter gezichtsveld, geen beslagen bril en geen zorgen dat de bril valt. Daarnaast heeft u de mogelijkheid om een zonnebril en pet te dragen. De meeste dragers van contactlenzen zijn tegenwoordig bijziend en kiezen voor zachte daglenzen. Als u daglenzen draagt en deze elke twee weken weggooit en vervangt, wat het meest gebruikelijke schema voor vervanging van lenzen is en dat wordt aanbevolen door oogartsen, kunt u verwachten ongeveer € 220 tot € 260 te betalen voor een jaar lenzen levering en nog eens € 150 tot € 200 aan lenzenvloeistof, voor een totale jaarlijkse kostprijs van ongeveer € 370 tot € 460 om contactlenzen te dragen.

Is dat duur?

Misschien is de beste manier om te oordelen, deze jaarlijkse kosten te vergelijken met de kosten van brillenglazen op sterkte en chirurgie van gezichtscorrectie. Kosten van contactlenzen in vergelijking met brillen

Sommige deskundigen wijzen erop dat de gemiddelde kosten van een brillenglazen op recept minder dan € 300 bedragen. Als dit waar is, kosten contactlenzen meer. Ook kopen veel mensen die een bril dragen elk jaar geen nieuwe bril.Maar de kosten van een bril kunnen aanzienlijk stijgen als u kiest voor eersteklas functies, zoals hoge indexlenzen, progressieve lenzen, anti reflectiecoating en designerframes. Een paar brillenglazen met al deze kenmerken kan gemakkelijk meer dan € 800 bedragen.

contactlenzen in vergelijking met ooglaseren

In de afgelopen paar jaar zijn de gemiddelde kosten van de meest geavanceerde vorm van LASIK-chirurgie uitgevoerd in de Verenigde Staten relatief stabiel gebleven, op ongeveer € 2.100 per oog.Als LASIK voor beide ogen € 4.200 kost, is dat ruwweg 10 keer de jaarlijkse gecombineerde prijs van contactlenzen en lenzen verzorgingsoplossingen. Maar dat betekent ook dat na 10 jaar de LASIK-operatie (als chirurgische resultaten stabiel zijn en er geen extra laserbehandeling of bril nodig is) economischer wordt dan de cumulatieve kosten van contactlens slijtage.

Delen.

Laat uw reactie achter en help andere bezoekers

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.