3dbril

Dexamethason bij een ontstoken oog

Dexamethason kan worden voorgeschreven bij een ontstoken oog.A�Het medicijn gaat de ontstekingsverschijnselen tegen. Hierdoor nemen verschijnselen als jeuk, roodheid en zwelling af. Het bijnierschorshormoon dexamethason wordt echter alleen voorgeschreven, wanneer de ontsteking niet veroorzaakt wordt door een allergie of infectie. Ook wanneer het om een erge vorm van oogontsteking gaat kan dexamethason worden voorgeschreven. In andere gevallen zal de arts een antibiotica of anti-allergie medicijn voorschrijven. Deze medicijnen pakken namelijk de oorzaak aan en niet alleen de verschijnselen.

Wat doet het medicijn?

Dexamethason staat bekend als een algemene ontstekingsremmer en wordt gebruikt voor diverse aandoeningen. Het medicijn bevat een kunstmatig bijnierschorshormoon en komt overeen met de werking van de medicijnen cortisol en cortison. Bijnierschorshormonen zijn van nature in het lichaam aanwezig en gaan ontstekingen tegen. Wanneer het lichaam te weinig bijnierschorshormonen aanmaakt, is het lichaam dus meer vatbaar voor ontstekingen, waardoor dexamethason uitkomst kan bieden.

Het bijnierschorshormoon pakt niet de oorzaak van de aandoening aan, maar bestrijdt de symptomen en verschijnselen. Om die reden wordt het synthetisch glucocorticosteroA�de, medische naam voor het kunstmatige bijnierschorshormoon, ook wel symptoombestrijder genoemd.

Wanneer wordt dexamethason voorgeschreven?

Dexamethason is een kunstmatig bijnierschorshormoon en wordt bij meer ziektes dan alleen een oogontsteking voorgeschreven. Dexamethason oogdruppels worden uiteraard wel alleen tegen een ontsteking in het oog voorgeschreven. Het medicijn wordt onder meer voorgeschreven bij reuma, ziekte van Crohn, COPD, Astma, MS, Colitis Ulcerosa en om afstoting na een orgaantransplantatie te voorkomen.

Ook na een oogoperatie kan de arts het medicijn dexamethason voorschrijven. Het medicijn voorkomt baclofen online, purchase zithromax. dan mogelijke ontstekingsreacties, waardoor herstel sneller verloopt. Ook bij een oogzenuw aandoening kan het medicijn dexamethason in oogdruppels worden voorgeschreven. Het medicijn kan bij een aandoening aan de oogzenuw langdurig worden voorgeschreven door de arts. Het medicijn voorkomt bij deze aandoening verslechtering van het gezichtsvermogen en wordt veelal in oogdruppel vorm voorgeschreven.