Niet vergeten: een goede skibril!

0

Een goede skibril wordt vaak vergeten terwijl dit misschien wel één van de belangrijkste accessoires is tijdens het skiën. Als je de piste opgaat dan is een bril net zo belangrijk als je helm. Een helm beschermd je schedel, maar een skibril beschermd je ogen. Daar kan zelfs een ongeluk mee gebeuren zonder dat je gaat skiën. Zonder een bril lopen je ogen schade op door de felle zon in weerspiegeling met de sneeuw. Als er ook nog eens een wind staat dan kunnen je ogen maar moeilijk wennen aan het felle zonlicht. Een goede skibril is dan echt noodzakelijk want je kan zelfs blind worden door de sneeuw.

Sneeuwblindheid zonder goede skibril

Door het ontbreken van een goede skibril krijgen jaarlijks flink wat wintersporters last van sneeuwblindheid. Je hoornvlies krijgt namelijk een flinke opdonder door een grote hoeveelheid UV licht van de zon. Draag dus de bril niet alleen tijdens zonnig weer, maar ook bij bewolking in de sneeuw. Binnen een paar uur kan je spontaan last krijgen van sneeuwblindheid. Het licht wordt voor je ogen te fel en je ogen beginnen spontaan te tranen. Gelukkig verdwijnen de klachten na een paar dagen volledige rust. Alleen als je op wintersport vakantie bent dan wil je gewoon lekker wintersporten en niet op bed liggen. Probeer sneeuwblindheid dus te voorkomen met een goede skibril.

Een goede skibril

Doordat de UV stralen veel hoger liggen op een wintersportbestemming is een goede skibril één van de belangrijkste onderdelen van je uitrusting. Het is belangrijk dat je een bril uitzoekt die minimaal 90% van de UV stralen weg filtert alleen zo kan je sneeuwblindheid voorkomen. Daarnaast is het belangrijk dat de bril goed blijft zitten. Je wil natuurlijk niet je skibril verliezen tijdens het skiën. De laatste tip voor je bril is er één die condensvrij blijft zo hoef je hem niet steeds af te doen om de bril schoon te maken. Alleen zo blijft het prettig om je skibril te dragen en je ogen te beschermen tegen sneeuwblindheid. Voorkomen is absoluut beter dan genezen dus zorg vandaag nog voor een goede skibril.
Delen.

Laat uw reactie achter en help andere bezoekers

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.