Gepolariseerde zonnebril

0

Gepolariseerde zonnebril zijn populair geweest voor jaren met watersporters en vissers die weerspiegeld willen verminderen schittering uit het water rondom hen. Maar nu dat vele anderen die tijd buitenshuis doorbrengen hebben ontdekt de voordelen van gepolariseerde lenzen, belangstelling voor deze soorten zonnebril gestegen.

Naast schippers omvatten outdoor enthousiastelingen die het meest van gepolariseerde zonnebril profiteren skiërs, fietsers, golfers en joggers, iedereen die kunnen genieten van een duidelijker beeld samen met afschaffing van schittering.

Deze zonnebril kunnen worden gebruikt voor het besturen van en, in feite, kunnen verminderen schittering van een lange, vlakke ondergrond zoals de kap van de auto of het wegdek.

Gepolariseerde zonnebril kunnen ook gedragen worden binnenshuis door lichtgevoelig mensen, met inbegrip van post cataract chirurgie patiënten en die voortdurend blootgesteld aan fel licht door middel van windows.

Hoe werken gepolariseerde glazen?

Licht weerkaatst door oppervlakken zoals een vlakke weg of gladde water in het algemeen is horizontaal gepolariseerd. Dit betekent dat, in plaats van lichtverstrooiing in alle richtingen op meer gebruikelijke manieren, gereflecteerd licht over het algemeen reist in een meer horizontaal georiënteerde richting. Hiermee maakt u een vervelende en soms gevaarlijke intensiteit van het licht dat we als schittering ervaren.

Gepolariseerde zonnebril verminderen schittering weerspiegeld off van wegen, organen van water, sneeuw, en andere horizontale oppervlakken.
Gepolariseerde zonnebril gesneden schittering en haze, zodat uw ogen meer comfortabel zijn en u beter kunt zien.
Gepolariseerde lenzen bevatten een speciale filter die blokkeert dit soort intense gereflecteerde licht, verminderen schittering.

Hoewel gepolariseerde zonnebril comfort en zichtbaarheid verbeteren, zult u sommige gevallen tegenkomen wanneer deze lenzen niet aan raden te kunnen. Een voorbeeld is afdaling skiën, waar u niet wilt blokkeren licht weerkaatst op de ijzige patches omdat dit waarschuwt skiërs aan gevaren die zij naderen.

Bovendien, kunnen gepolariseerde lenzen verminderen de zichtbaarheid van beelden geproduceerd door liquid crystal displays (LCD’s) of LED displays (LED’s) gevonden op de dashboards van sommige auto’s of in andere plaatsen zoals de digitale schermen op geldautomaten en selfservice gas pompen.

Met gepolariseerde lenzen, ook wellicht niet mogelijk om te zien uw mobiele telefoon of GPS-apparaat.

Schippers en piloten hebben ook soortgelijke problemen gemeld wanneer die bekeken, LCD wordt weergegeven op instrumentpanelen, die een cruciale kwestie kan zijn als het gaat om split-second beslissingen strikt gebaseerd op informatie die wordt weergegeven op een paneel. (Sommige fabrikanten van deze apparaten zijn veranderd hun producten om op te lossen het probleem, maar velen hebben niet nog gedaan.)

Echter, voor de meeste andere sporten en activiteiten, gepolariseerde zonnebril bieden grote voordelen. En vandaag, veel gepolariseerde lenzen zijn beschikbaar in combinatie met andere functies die buiten ervaringen kan verbeteren.

Gepolariseerde zonnebril van bifocale of progressieve lenzen zijn voorbeelden van opties voor de presbyope die ook houdt van outdoor sporten.

En gepolariseerde Fotochroom lenzen, die veranderen van donker buiten aan het licht binnen, juist voor de lichtgevoelige persoon die vaak in en uit de zon op een bepaalde dag kunnen zijn.

Of u besteden uw tijd waterskiën of varen, in-line skating of mountainbiken, rijden of joggen, gepolariseerde zonnebril mogelijk de juiste keuze kunt u genieten van uw leven buitenshuis.Lees hieronder ervaringen, bevindingen en vraagstukken van anderen

Delen.

Laat uw reactie achter en help andere bezoekers