Goedkope of dure zonnebrillen?

0

Afgelopen zomer was een van de heetste zomers ooit. Door de vele uren zon heb je waarschijnlijk je zonnebril vaak opgehad. De meeste mensen hebben zowel dure als goedkope zonnebrillen. Bij een dure zonnebril is het erg zonde als deze kapot gaat op het strand of op een festival. 

Bij een goedkope zonnebril is de pijn een stuk minder als deze stuk is. Gelukkig zijn er vele webwinkels met goedkope zonnebrillen online.

Goedkoop vs Duur

UV-straling is erg schadelijk voor je ogen, bescherm deze dus altijd goed!

Het Nederlandse Oogfonds sloeg tijdens de eerste serieuze zonnestralen van dit jaar in Mei al alarm: veel mensen realiseren zich niet dat de uv-straling permanente schade kan veroorzaken

aan je ogen. Dit gebeurt, net als bij huidkanker, door een opeenstapeling van schade over langere tijd. Je merkt het dus niet meteen. 

Zonnebrillen dienen een CE logo te dragen, dit toont aan dat ze voldoen aan de Europese Standaard voor zonnebrilbescherming (BSEN 1836:1997). Zonnebrillen die dit logo niet bevatten en ook geen UV400 label bevatten, beschermen uw ogen niet tegen de schadelijke UV straling. Zowel dure als goedkope zonnebrillen kunnen dus net zo goed je ogen beschermen. Vaak hebben de duurdere zonnebrillen wel echt glas en een scherper zicht.

Veel mensen kopen hun zonnebril bij een opticien om er zeker van te zijn dat deze voldoende bescherming biedt, en kiezen dus vaak voor een merkbril. Vaak kopen mensen een zonnebril omdat het een mooi mode-item is, niet omdat het de ogen beschermd. Van een dure merkbril mag je verwachten dat de bril voldoende uv-bescherming biedt. Maar dat mag je ook verwachten van de zonnebril die je voor een paar euro online koopt of op de markt; alle brillen die in Nederland (of zelfs binnen de Europese Unie) verkocht worden, moeten 100 procent uv-bescherming bieden!

Conclusie

Een dure zonnebril is niet beter of veiliger dan een dure zonnebril! Zo lang de zonnebril de juiste beschermingsfactor heeft (UV400) en de bril zit goed op je hoofd is de bril goed. Ook het Nederlandse Oogfonds geeft aan dat je geen dure zonnebril nodig hebt om je ogen te beschermen tegen de zon.
Delen.

Laat uw reactie achter en help andere bezoekers

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.