Google werkt aan slimme lens

0

Google gaat een samenwerking aan met het farmaceutisch bedrijf Novartis om een slimme contactlens te gaan ontwikkelen voor consumenten. Dit maakten de twee bedrijven vandaag bekend. Google levert de technologie voor de slimme lens en Alcon, de oogzorgtak van Novartis, zal binnen het samenwerkingsverband medische kennis bijdragen.

Lens bloedsuikerspiegel

Google en Novartis willen een slimme lens ontwikkelen die automatisch de bloedsuikerspiegel van diabetici kan meten en deze resultaten real-time kan doorsturen naar bijvoorbeeld een smartphone. Diabetespatiënten moeten nu nog in hun vinger prikken. Al in januari kondigde google deze slimme lens aan, maar toen het ging toen nog om een prototype. De zoekgigant wil deze lens nu in samenwerking met Alcon op de markt gaan brengen.

Lens verziendheid

Ook wordt gewerkt aan een lens voor mensen die verziend zijn. Momenteel kunnen zei alleen met een leesbril nog tekst van dichtbij lezen. Met de slimme lens van Google zouden zij ook dichtbij weer moeten kunnen focussen zonder bril op te hoeven zetten. Het is nog onduidelijk hoe dat precies gaat werken. Een leesbril zorgt er nu nog voor dat het zicht veraf verslechtert waardoor bijvoorbeeld gewisseld moet worden van bril. Google spreekt van een aanpasbare correctie die dus alleen optreedt wanneer hij nodig is. In de toekomst moet deze slimme lens ook andere medische toepassingen krijgen en bij meer ziektes gebruikt gaan worden.

Google X

“We kijken er naar uit met Google samen te werken om hun geavanceerde technologie en onze uitgebreide medische kennis samen te brengen om aan de momenteel nog onbekende medische wensen te voldoen”, zo laat Joseph Jimenez, ceo van Novartis in een persbericht weten. Op de slimme lenzen komen sensoren, microchips en andere sterk verkleinde elektronica te zitten waarvan de drager geen last moet hebben. Deze technologie wordt ontwikkeld door Google X, een geheimzinnige afdeling van Google die vergezochte projecten ontwikkelt probeert te realiseren.Lees hieronder ervaringen, bevindingen en vraagstukken van anderen

Delen.

Laat uw reactie achter en help andere bezoekers