Hoofdpijn door mijn bril. Hoe kan dat?

Als je ogen slecht worden dan krijg je hoofdpijn als je nog geen bril draagt. Dit is bij iedereen bekend, maar hoofdpijn door het dragen van een bril is vaak nog onbekend. Het kan zijn dat de hoofdpijn van korte duur is, maar soms duurt de pijn ook langer. Mocht je hier last van hebben dan is het vooral belangrijk om uit te zoeken wat de hoofdpijn precies veroorzaakt. Een aantal redenen waarom je last kan krijgen van hoofdpijn hebben we voor je op een rijtje gezet.

Wennen aan een nieuwe bril

Een nieuwe bril kan flink wennen zijn. Vooral als je nog nooit een bril gedragen hebt. In het begin kan dit juist hoofdpijn veroorzaken in plaats van oplossen. Deze gewenning is altijd van een tijdelijke aard en wordt gecombineerd met een apart gevoel bij het dragen van de bril. Door het dragen van een bril worden je ogen namelijk sterk gecorrigeerd en dat is even wennen. In de meeste situaties gaat dit om een tijdelijk probleem dat vanzelf oplost.

Hoofdpijn door een overcorrectie

Soms kan er hoofdpijn op een later moment ontstaan met als oorzaak een overcorrectie. Een overcorrectie ontstaat als je last krijgt van bijziendheid of verziendheid. Bij bijziendheid kan je beter zien zonder bril dan met bril. In deze situatie moet de ooglens zichzelf steeds corrigeren, waardoor je ogen vermoeid raken. Het gevolg hiervan is hoofdpijn terwijl je een bril draagt. Bij verziendheid gebeurd hetzelfde, maar is vaak de sterkte van de bril te positief. Hierbij dienen de ogen zichzelf opnieuw in te spannen, waardoor hoofdpijn ontstaat. Een verkeerde meting ontstaan vaak als iemand een cilinder afwijking heeft. Dit kan worden opgelost met een speciaal glas.

Diverse oorzaken

Naast deze hoofdoorzaken zijn er nog diverse andere oorzaken die hoofdpijn kunnen veroorzaken. Brillenglazen die niet recht voor de pupil staan of ontspiegelde glazen.

Vooral gevoelig voor penis problemen, zoals op te lossen cialis bestellen kopen online 18318. Back and revisit a decade of insufficient.

Zelfs wennen aan multifocale order clomid, order clomid. glazen kan hoofdpijn veroorzaken. Als je last krijgt van hoofdpijn en je geen idee hebt waar het vandaan komt dan kan je de opticien om advies vragen. Deze zal een aantal dingen nakijken om dingen uit te sluiten en de oorzaak van hoofdpijn te achterhalen.