Hybride contactlenzen

0

Nog niet zo lang gelden waren er maar twee soorten contactlenzen: harde- en zachte lenzen. Daar is kort geleden ook een derde soort bij gekomen: de hybride contactlens, maar wat zijn hybride contactlenzen nou eigenlijk? Als we het begrip in het woordenboeken opzoeken vinden we het volgende: “hy·bri·de (bijvoeglijk naamwoord): een kruising zijnd” Dat betekend dat Hybride lenzen een ‘kruising’ tussen de beste eigenschappen van harde- en zachte contactlenzen zijn. Ze hebben een zeer hoge zuurstofdoorlaatbaarheid, scherp zicht en optimaal draagcomfort, dit is allemaal samengebracht in één hypermoderne contactlens.

Deze hybride contactlens kun je het beste omschrijven als twee lenzen die als het ware naadloos met elkaar verbonden zijn. Een zachte lens met een harde kern, of beter gezegd een harde lens met een zachte rand. Een Hybride lens kan een mooi alternatief zijn wanneer zachte contactlenzen wisselend en onvoldoende scherp zicht geven of wanneer harde contactlenzen comfort klachten geven. Hybride contactlenzen zijn een stuk minder gevoelig voor verlies en stof, waardoor ze ook bij sporten goed te dragen zijn.

Het hoogwaardige silicone materiaal zorgt voor een perfecte zuurstofdoorlaatbaarheid en een hoog draagcomfort. Om deze eigenschappen te waarborgen worden hybride lenzen ieder half jaar vervangen.

Wanneer kiezen voor hybride lenzen?

Ziet u met zachte lenzen niet voldoende, en kunt u niet wennen aan vormstabiele contactlenzen, dan bent u uitstekend geschikt voor hybride lenzen.
wanneer u een kleine keratoconus (kegelvormige uitstulping van het hoornvlies) heeft.
Wanneer het gewenste resultaat van een laserbehandeling is uitgebleven kunt u waarschijnlijk alleen nog maar met deze speciale lenzen goed zien.Lees hieronder ervaringen, bevindingen en vraagstukken van anderen

Delen.

Laat uw reactie achter en help andere bezoekers