Wat is de IntraLase Ooglaserbehandeling

0

Momenteel is de Intralase ooglaserbehandeling de veiligste manier om een laserbehandeling aan het oog te ondergaan. De Intralase ooglaserbehandeling heeft belangrijke voordelen in vergelijking tot andere ooglaserbehandelingen. Een andere benaming voor Intralase is Femtosecon of Intralasik.

 

Hoe werkt een Intralase ooglaserbehandeling?

Bij een Intralase ooglaserbehandeling creëert een laserstraal, die door een computer wordt aangestuurd, een soort toegangsluikje in het oog. Bij andere ooglaserbehandelingen wordt dit luikje handmatig gemaakt. Door het geopende luikje kan de binnenkant van het oog, het hoornvlies, worden behandeld met een laserstraal. Deze bewerking wordt gedaan met de Excimerlaser, die het model van het hoornvlies verandert.

Wat zijn de voordelen?

Hier volgen de voornaamste redenen om voor een Intralase ooglaserbehandeling te kiezen:

  • Het zicht herstelt sneller
  • De pijn er na is veel minder
  • Het risico op de vorming van plooien is kleiner.
  • Bij hogere buigingen en sterktes is er meer mogelijk
  • De Intralase ooglaserbehandeling is veiliger
  • Het zichtresultaat is beter in vergelijking met andere ooglaserbehandelingen

Uit onderzoek bleek dat in tegenstelling tot een Lasik behandeling het zicht met een Intralase ooglaserbehandeling vaker de honderd procent haalt. Ook is nauwgezet van te voren te zeggen hoe het eindresultaat van de ooglaserbehandeling er uit gaat zien. De kans op een nabehandeling is nagenoeg nihil: één procent versus een percentage van tien tot vijftien procent bij de Lasikbehandeling.

Hoe lang duurt het herstel?

De herstelperiode loopt erg uiteen en hangt van de persoon af. Leeftijd speelt een belangrijke rol. Oudere mensen herstellen nu eenmaal langzamer dan jonge mensen. Hoewel uw gezichtsvermogen scherp is na de behandeling, kunt u in de eerste uren na de behandeling last hebben van napijn en een dunne sluier voor de ogen. Over het algemeen reduceert deze sluier snel en is het zicht in de avond weer normaal. Zonder problemen kunt u weer een boek lezen en de volgende dag weer aan het werk. Bij twijfel is het raadzaam om de arts die u heeft behandeld te raadplegen.

Wie kan gebruik maken van de Intralase ooglaserbehandeling?
Hoewel de Intralase ooglaserbehandelingen voor een dun hoornvlies en sterke afwijkingen geschikt is, wordt er voorafgaand aan de behandeling uitgebreid onderzoek gedaan om geschiktheid te bepalen.

Wat kost een Intralase ooglaserbehandeling?
De kosten voor een Intralase ooglaserbehandeling lopen nogal uiteen. Zo kun je je ogen al laten laseren voor een bedrag van €1450,-. Er zijn ook ooglaserklinieken die €4300,- rekenen. Het is dus verstandig om de prijzen van de klinieken onderling te vergelijken.
Delen.

Laat uw reactie achter en help andere bezoekers

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.