Virtual_reality

Invloed van virtual reality op uw ogen

Onze ogen krijgen in het dagelijks leven veel te verduren en dat wordt nog een graadje heftiger met nieuwe technieken zoals augmented en virtual reality. Deze nieuwe technologieën die gebruik maken van een speciale bril, maken het mogelijk om een virtuele wereld in 360 graden te tonen aan de gebruikers. Het is een headset die je opzet, waarbij het beeldscherm voor je ogen komt. Speciale lenzen vormen je kijkbeeld, zodat je het gevoel hebt dat je in 3d kijkt. Vergelijk het met een 3d bril zoals je misschien wel kent van de bioscoop, maar dan nog krachtiger en intenser. Het geeft een unieke beleving, zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een 360 graden video te bekijken die opgenomen is onder water tussen de haaien. Hierbij lijkt het net alsof de haaien bij het kijken in vr om je heen zwemmen. Een unieke ervaring, die de gebruiker dingen laat beleven die hij/zij anders nooit gezien had. De systemen zijn echter nog heel erg in ontwikkeling en omdat ze nog niet allemaal optimaal werken is het raadzaam een aantal veiligheidsregels in acht te nemen.

Veilig gebruik maken van virtual reality

Wanneer je een vr-bril gebruikt en vooral bij de eerste keren, dan moet je even wennen aan het beeld wat je te zien krijgt. Je ogen moeten zich scherpstellen en het kan voorkomen dat je even dubbel ziet. Dat komt omdat de lenzen voor je ogen je beeld vervormen om de techniek van virtual reality goed te gebruiken. Het is daarom aan te raden om altijd zittend gebruik te maken van deze techniek en nooit langer dan 15 minuten aaneengesloten. Je ogen kunnen namelijk erg vermoeid raken, omdat ze zich op een wat onnatuurlijke manier steeds moeten aanpassen. Gebruikers van vr brillen, worden aangeraden om niet te gaan rondlopen met de bril op. Je kunt namelijk niet zien waar je heel loopt, wie je mogelijk raakt of waar je tegen aanloopt.

Bijwerkingen van virtual reality

Vooral bij de eerste keren kan het voorkomen dat een gebruiker misselijk of duizelig wordt. Wanneer dit voorkomt, moet de vr bril direct afgezet worden en moet de gebruiker rustig blijven zitten. Een glas water kan helpen en eventueel het hoofd een paar minuutje tussen de benen doen kan helpen de misselijkheid weg te nemen. Het kan ook voorkomen dat een gebruiker na het gebruik onscherp of dubbel ziet. Dit is in vrijwel baclofen tablets buy, order zithromax. alle gevallen tijdelijk en snel voorbij. Indien deze klacht vaker voorkomt, wordt toch aangeraden het gebruik van het systeem aan te passen naar korter of bij aanhoudende klachten niet gebruiken.

Natuurlijk ook veel plezier

De techniek virtual reality en augmented reality, waarbij deels de werkelijke wereld ook geïntegreerd wordt in de virtuele beleving winnen enorm aan populariteit. Ze bieden ongekende mogelijkheden en plezier en worden op dit moment vooral gebruikt voor games, videos en apps. Met veilig gebruik kan er ook veel genoten worden. Bekijk hier een aantal voorbeelden van vr videos.

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Vragen na aanleiding van dit artikel?
Laat eenvoudig een reactie achter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>