Lenzenvloeistof vliegtuig

0

Wanneer u op vakantie gaat heeft u natuurlijk lenzenvloeistof nodig voor onderweg of op de plaats van uw bestemming. Dit is natuurlijk afhankelijk van het type contactlens dat u draagt, aangezien sommige geen lenzenvloeistof nodig hebben. Nu is uw vraag of en hoe u lenzenvloeistof mee kunt nemen in het vliegtuig en zo ja op welke manier. Lees hieronder alles over lenzenvloeistof in het vliegtuig en kom niet voor verassingen te staan.

Lenzenvloeistof in handbagage

Sinds enkele jaren zijn de regels met betrekking tot het meenemen van vloeistoffen in de handbagage zijn flink aangescherpt. Zo is het meenemen van vloeistoffen in het vliegtuig is alleen nog toegestaan in kleine hoeveelheden. Deze hoeveelheid is maximaal 100 milliliter per type vloeistof. Lenzenvloeistof in het vliegtuig als handbagage is dus gewoon toegestaan, mits de hoeveelheid lenzenvloeistof de 100 milliliter niet overschrijdt.

Met lenzenvloeistof door de douane

Lenzenvloeistof (en andere vloeistoffen) moet je op een speciale manier verpakken en laten controleren door de douane. Je dient de vloeistoffen (met een maximale hoeveelheid van 100 milliliter) namelijk in een doorzichtige plastic zak te vervoeren. Deze zak mag geen grotere inhoud hebben dan 1 liter en moet gesloten zijn wanneer u de douane passeert.

Tip: vaak moet u de zak met vloeistoffen apart van uw overige handbagage laten controleren. Het kan daarom makkelijker zijn om de vloeistoffen alvast uit uw tas of koffer te halen.

Lenzenvloeistof vliegtuig kiezen

U kunt uw favoriete lenzenvloeistof meenemen in het vliegtuig, mits deze verkrijgbaar is in een hoeveelheid van 100 milliliter of minder. Van veel lenzenvloeistoffen zijn er testverpakkingen verkrijgbaar. Bij Eyelens kunt u kiezen uit meer dan 8 verschillende lenzenvloeistoffen om te bestellen als test vloeistof. U kunt hier uw lenzenvloeistof vliegtuig kiezen. De lenzenvloeistoffen uit deze categorie variëren in hoeveelheid, maar overtreffen nooit de 100 milliliter. Met een testverpakking lenzenvloeistof bent u ervan verzekerd dat u de lenzenvloeistof gewoon mee mag nemen in het vliegtuig.Lees hieronder ervaringen, bevindingen en vraagstukken van anderen

Delen.

Laat uw reactie achter en help andere bezoekers