lasbril

Met een doel voor je ogen

Veel onderdelen van je lichaam kunnen tegenwoordig gerepareerd worden. Denk aan een nieuwe heup, een kunstgebit, een nieuw gemaakt orgaan of het laseren van je ogen, zodat je geen lenzen of bril meer hoeft. Maar sommige delen van het menselijk lichaam kan de medische wereld niet zo gemakkelijk repareren.

Ondanks dat de technologie steeds beter is en wij op medisch gebied ontzettend zijn gegroeid, is het onverstandig ervan uit te gaan dat voorzichtigheid en veiligheid nu niet meer noodzakelijk is. Helaas wordt dat door veel mensen toch al gedacht en beschermt men zich in het algemeen slecht tegen gevaren waar het lichaam onomkeerbaar beschadigd raakt. Dat kan uiteraard iets heel onschuldigs zijn, maar als het gaat om je ogen, dan moet je daar zuinig op zijn. Tot nu toe is de medische wereld er mondjesmaat in geslaagd om beschadigingen aan ogen te herstellen en bij operaties aan de ogen is de kans op blijvende schade erg groot.

Daarom is het belang van bescherming van de ogen erg groot. Denk aan de vuurwerkbrillen die tijdens Viagra oud en nieuw sinds een paar jaar vol in de aandacht staan.

Bescherm je ogen

Maar waarom zou alleen op de laatste dag van het jaar je ogen beschermen? Er zijn genoeg beroepen en situaties waarin men er beter voor kan kiezen de ogen goed te beschermen. Werk je met rondvliegende materiaaldeeltjes, zoals bij een houtzagerij, een metaalbewerkingsbedrijf of bij het stuken of mengen van gips.

Maar ook in situaties die je als niet gevaarlijk zou bestempelen is het verstandig om gezichtsbeveiliging te dragen: Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van agressieve lijm, zoals twee componentenlijm of oplosmiddel.
Fel licht is de manier om eenvoudig blind te worden. Daarom wordt bij het lassen of veilen van ijzer geadviseerd om speciale oogbescherming te dragen. Deze zogenoemde lasbrillen beschermen niet alleen tegen het licht, maar ook tegen de vonken en rondzwervend materiaal.

Dat is toch duur!

Een veiligheidsbril hoeft helemaal niet zo duur te zijn, dat ligt er maar aan wat je nodig hebt. Een speciale bril voor het lassen of voor chemische vloeistoffen zijn vaak wel wat duurder, maar een standaardbril is al vanaf 3 euro te krijgen. Op Engelbert-strauss.nl vind je verschillende soorten veiligheidsbrillen voor de meest normale situaties.

Als het om je ogen gaan, is het beter om te voorkomen dan om te genezen. De vraag is namelijk maar in hoeverre de ogen nog gerepareerd kunnen worden!