Overzicht van alle oogproblemen

Een overzicht van de meest voorkomende aandoeningen. Veel aandoeningen kunnen zeer vervelende gevolgen hebben als ze onbehandeld blijven. Lees hier meer over aandoeningen en wat hier tegen te doen is.

Astigmatisme
Astigmatisme is een vervelende oogaandoening, die vooral voorkomt als familiekwaal of bij mensen met verziendheid.
Lees hier meer over de oorzaken symptomen en de behandeling.

Conjunctivitis
We spreken van conjunctivitis bij een ontsteking aan het slijmvlies van het oog. Conjunctivitis is de meest voorkomende boosdoener bij symptomen van rode en droge ogen.

Droge ogen
Droge ogen zijn een veelvoorkomende kwaal bij mensen. U bent dan ook zeker niet alleen met deze vervelende aandoening!
Lees verder om te zien wat er tegen te doen is.

Hypermetropie (verziendheid)
Verziendheid is een veelvoorkomende afwijking aan het hoornvlies. Bij mensen die last hebben van verziendheid is het hoornvlies te vlak of is het oog te kort

Kleurenblindheid
Kleurenblindheid is een oogaandoening waarbij een persoon niet in staat is om bepaalde kleuren of tinten van kleuren te onderscheiden.

Ontstoken ooglid
Ontstoken oogleden zijn een veelvoorkomende kwaal bij de meeste mensen. De A�A�n is er gevoeliger voor dan de ander. Lees hier wat je juist wel en absoluut niet moet doen bij een ontstoken ooglid.

Trillend ooglid
Een trillend ooglid behoort tot A�A�n van de meest irritante aandoeningen van het oog. Waar wordt deze irritante aandoening door veroorzaakt en wat is er tegen te doen?

Oog infecties
Bij ooginfecties is er sprake van een bacteriA�le of virale infectie aan het buitenste laagje weefsel direct rond het oog.