Entropion: een naar binnen gedraaid onderooglid

0

Entropion is een aandoening waarbij het ​​ooglid plooien naar binnen , waardoor de huid op wimpers te wrijven tegen de conjunctiva ( het oppervlak van het oog ) en het hoornvlies . Deze wrijving veroorzaakt irritatie , mogelijk zelfs leiden tot abrasie van de cornea . Als het onbehandeld blijft , kan dit leiden tot een zelf toegebrachte trauma veroorzaakt door de ogen wrijven , en littekens van het ooglid en zelfs schade aan de zenuwen . Onbehandelde entropion kan ook leiden tot ooginfecties , vanwege de mogelijkheden voor bacteriën door krassen op het hoornvlies.

Deze aandoening treft meestal alleen het onderste ooglid , en treft vaak maar een oog ; als het van invloed op beide ogen is het bekend als bilaterale entropion . Terwijl entropion kan iedereen ( en in sommige gevallen aangeboren ) , is het meest voor bij mensen boven de leeftijd van 60 . Het omgekeerde toestand, die het oog naar buiten draait , staat bekend als ectropion .

Symptomen van entropion

Niet alle gevallen van entropion zijn hetzelfde ; in sommige gevallen , het ooglid naar binnen keert hele tijd , maar in andere gevallen wordt wanneer het onderwerp knippert kracht of knijpt zijn of haar ogen dichtgeknepen . Als je last hebt van een naar binnen gedraaid ooglid , bent u waarschijnlijk dergelijke symptomen ervaren als :

 • Pijn en irritatie , alsof er een vreemd voorwerp in uw oog zijn ingediend
 • Roodheid van het aangedane oog
 • Moeilijkheid het openen van de aangedane oog
 • Gevoeligheid voor licht ( fotofobie ) en wind
 • Overmatige traanproductie
 • slijmafscheiding
 • hoornvlieszweren
 • Slecht zicht (vooral als er schade aan het hoornvlies is)

Als u deze symptomen ervaart , is het belangrijk dat u een afspraak maken om een oogarts te zien zo snel mogelijk , om ernstige schade aan uw ogen te vermijden. Over het algemeen geen speciale tests nodig entropion diagnosticeren ; de voorwaarde is vanzelfsprekend , en een contactlensspecialist kan een diagnose stellen met een snelle visuele onderzoek van het naar binnen draaien ooglid .

Belangrijk : het is ook zeer dringend noodzakelijk dat u een arts te raadplegen als u problemen ondervindt roodheid of irritatie van de ogen na een deel van de wereld waar trachoom infectie is nog steeds een wijdverbreid probleem , zoals Zuid- Azië of Noord-Afrika hebben bezocht .

Oorzaken van entropion

Entropion kan aangeboren (dat wil zeggen , kan de patiënt worden geboren met het) , hoewel het misschien niet zelf direct te presenteren als een probleem te wijten aan de zachtheid van wimpers zuigelingen ‘ , waardoor ze minder snel beschadigen of irriteren de ogen . De voorwaarde is ook in verband met de gezichtszenuw verlamming ( FNP ) , en de gebruikelijke oorzaak bij oudere mensen is een spier spasme , of soms een verzwakking van de spieren rond de ogen .

Andere factoren die kunnen leiden tot uw ooglid naar binnen te keren zijn onder andere:

 • Littekens van de binnenste ooglid veroorzaakt door trachoom
 • Littekens veroorzaakt door andere factoren
 • Losse huid of uitgerekt spieren en ligamenten als gevolg van veroudering
 • Chemische brandwonden , trauma of andere verwondingen
 • Preventie en behandeling van entropion

Helaas is er weinig dat gedaan kan worden om entropion voorkomen , vooral in gevallen waarin het is aangeboren . Naarmate we ouder worden , kunnen we maatregelen nemen om de kans dat onze oogleden naar binnen zal veranderen door het nemen van een goede verzorging van onze huid – bijvoorbeeld door het eten van recht , voldoende slaap , het vermijden van de uitgaven te veel tijd in de zon , en het toepassen van een beetje te minimaliseren beetje moisturizer keer in een tijdje .Enkele hinder door entropion kan worden verlicht met kunstmatige smeermiddelen , maar in de meeste gevallen een operatie nodig zijn om het probleem te corrigeren , en eventuele schade aan het hoornvlies die kan leiden tot ooginfecties en gezichtsverlies voorkomen.

Operatie aan Entropion corrigeren

Voorafgaand aan een operatie ondergaan om de innerlijke beurt van je ooglid te corrigeren , zullen lokale anesthetica worden geïnjecteerd in de spieren rond het oog (in sommige gevallen kan men u een algehele narcose , maar dit is niet de regel ) . Wat daarna gebeurt is afhankelijk van de oorzaak en de ernst van uw entropion ; Als het probleem wordt veroorzaakt door losse huid rond het ooglid , zal deze overtollige huid worden verwijderd. In sommige gevallen kan het nodig zijn om pezen en spieren verkorten . Ook is het soms mogelijk om entropion met niet – chirurgische incisie te corrigeren ; in dergelijke gevallen wordt het ooglid eversie ( buiten gedraaid ) met goed geplaatste hechtingen.

Ongeacht welk type van entropion operatie je hebt, zult u waarschijnlijk naar huis dezelfde dag staat , en je moet verwachten te vinden dat de toestand direct wordt opgelost. Je moet ervaren geen verdere pijn of irritatie , en je oog moet genezen binnen een week of zo , zolang u nauwgezet over het toepassen van de antibiotische zalf uw arts zal voor u om besmetting te voorkomen.

Vragen aan uw arts over Entropion

Mijn pasgeboren baby wrijft in zijn of haar ogen regelmatig ; is het mogelijk dat hij of zij lijdt aan entropion ?
De pijn veroorzaakt door mijn ingebrachte ooglid is zeer slecht ; hoe snel kan ik een operatie uitgevoerd om dit te corrigeren ?
Is het mogelijk dat ik trachoom infectie hebben opgelopen ?
Na mijn entropion is gecorrigeerd , kan ik verwachten van mijn visie om terug te keren naar normaal ? Is er een kans dat blijvende schade is aangericht ?

Delen.

Laat uw reactie achter en help andere bezoekers

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.