Veilig ooglaseren in Turkije voor uitstekende resultaten
Denkt u na over ooglaseren in Turkije? Het vormt een veilige en voordelige keuze, met een uitstekend resultaat. Heeft u genoeg van het dragen van een bril of lenzen, maar ziet u op tegen de hoge kosten in Nederland? Ooglaseren in Turkije is een stuk voordeliger en net zo veilig, al ruim 4.000 anderen vroegen een behandeling aan en gingen u voor. Wij vertellen u graag meer over de diverse ooglaserbehandelingen, hoe deze verlopen, de mogelijke vergoeding door uw zorgverzekeraar en uw Turkije visum.

Voordelen ooglaseren in Turkije

Het ooglaseren in Turkije wint de laatste tijd sterk aan populariteit. Dat is ook niet zo vreemd, het brengt
belangrijke voordelen met zich mee:

 • Ooglaseren in Turkije is goedkoper
 • Veilige ooglaserbehandeling door specialisten
 • Mogelijke combinatie met uw vakantie

Het ooglaseren in Turkije kost een stuk minder dan hier in Nederland. In Turkije vormt het een populaire ingreep, waardoor specialisten en medische instellingen de kosten kunnen verdelen over tal van patiënten. Bovendien liggen de salarissen van de specialisten er een stuk lager dan hier in Nederland. Dit betekent dat u voordelig gebruik kunt maken van een ooglaserbehandeling, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit of veiligheid. Daarnaast beschikt Turkije over tal van kundige specialisten, die u hier uitstekend mee van dienst kunnen zijn. Zij hebben veel ervaring met ooglaserbehandelingen. Wilt u gebruik maken van ooglaseren in Turkije? Combineer dit bij voorkeur met een vakantie, bijvoorbeeld aan de Turkse kust. Geniet er van een heerlijke zonvakantie, terwijl u er daarnaast voor zorgt dat u binnenkort geen bril of lenzen meer hoeft te dragen. Boek de vakantie in dezelfde periode als de afspraak bij de specialist, of maak gebruik van een speciaal reisarrangement om naar Turkije te reizen en daar uw ogen te laten laseren.

Ooglaseren Turkije veilig?

Veel mensen zijn sceptisch over een ooglaserbehandeling in Turkije of andere landen in het buitenland. Dit is ook niet vreemd, je ogen zijn zeer belangrijk in het dagelijks leven, dus het risico dat er ook maar iets misgaat wil je zo klein mogelijk houden. Een kritische houding is daarom ook erg verstandig. Het is echter zo dat u ogen laten laseren in Turkije net zo veilig, als niet veiliger is dan in Nederland.

Natuurlijk is het belangrijk om u goed te laten informeren over de mogelijkheden in Turkije. Uw ogen zijn een kostbaar bezit en het is dus zeer belangrijk om grondig onderzoek te doen naar mogelijke klinieken. In Nederland wordt ooglaseren nog niet zo lang gedaan, terwijl ingrepen in Turkije al tientallen jaren uitgevoerd worden. Hierdoor hebben de oogartsen in Turkije veel meer ervaring dan de oogartsen in Nederland.

Waarom in turkije?

 • Ogen laseren goedkoper in Turkije
  Voor de meeste mensen is dit de hoofdzakelijke reden om voor een ooglaserbehandeling in Turkije te kiezen, naast dat het een aantrekkelijke plaats is om je ogen te laten laseren. Tegenwoordig is ogen laseren een veelvoorkomende ingreep in Turkije. De aanschafkosten van dure apparatuur worden bijvoorbeeld verdeeld over de vele behandelingen die worden uitgevoerd. De inkomsten in Turkije zijn ook nog eens structureel lager dan wat de oogartsen in Nederland verdienen. Daardoor liggen de totale kosten voor een ooglaserbehandeling stukken lager liggen dan de prijs die je in Nederland zou betalen.
 • Ogen laseren met een vakantie combineren
  Als je er dan toch bent is Turkije absoluut geen onaantrekkelijk bestemming om even lekker tot rust te komen. Door je ooglaserbehandeling te combineren met een vakantie kun je daarna lekker tot rust komen. Tegenwoordig zijn er zelfs speciale reis-arrangementen te boeken waarbij je de ooglaserbehandeling en vakantie in een kunt boeken.

Lokatie ooglaserbehandeling

Er zijn meerdere ziekenhuizen die ooglaserbehandelingen uitvoeren in Turkije. Het is handig om een ziekenhuis te vinden dat een samen werkt met een oogkliniek in Nederland.
Het laten laseren van je ogen is namelijk een heel proces dat niet eindigt of begint met de daadwerkelijke ingreep.

Voordat je ook maar in aanmerking komt voor een ingreep moeten er allerlei oogmetingen en controles worden uitgevoerd. Na de ingreep ga je in een na-traject. In dit traject worden je ogen ook regelmatig gecontroleerd. Deze controles kun je ook in Turkije laten uitvoeren, maar hier wordt de behandeling niet goedkoper van door de vele vliegtickets die je zult moeten aanschaffen. Er zijn diverse oogklinieken in Nederland te vinden die samenwerken met een ziekenhuis in Turkije. Deze zorgen voor het voor- en natraject terwijl de daadwerkelijke ingreep in Turkije plaatsvindt.

 • Eye Correct
  Eye Correct biedt volledig verzorgde arrangementen aan waarbij alle voor- en nacontroles in Nederland uitgevoerd worden, het ooglaseren zelf vindt plaats in Turkije. Het vooronderzoek en de nazorgcontroles worden uitgevoerd op één van de acht locaties in Nederland. De ooglaserbehandeling wordt meestal uitgevoerd door het Dunya Oogziekenhuis in Istanbul.
 • Eye Mind
  Eye Mind biedt ook ooglaser arrangementen in Turkije aan. Voordat de laserbehandeling plaatsvindt is er in Nederland eerst een uitgebreid vooronderzoek, ook na de ooglaserbehandeling worden er minimaal drie verplichte nacontroles gedaan in Nederland. Eye Mind werkt ook samen met het Dunya oogziekenhuis in Istanbul.
 • Inter-Vision
  Inter-Vision werkt in Turkije samen met dependance Alman Göz van de Universal Hospitals Group in Istanbul. Dit is het bekende ziekenhuis waar de ANWB haar leden naar toe stuurt wanneer zij medische hulp nodig hebben in Turkije. Een uitgebreid vooronderzoek en minimaal drie nacontroles in Nederland zitten ook in dit paket.

De meeste ooglaserbehandelingen vinden plaats in het Dunya Oogziekenhuis in Turkije. Het Dunya oogziekenhuis is één van de modernste privé oogziekenhuizen in de hele wereld en beschikt over ruim 400 oogartsen met veel deskundigheid en ervaring op het gebied van ooglaseren. Er worden hier dagelijks meer dan twaalfhonderd oog-behandelingen succesvol uitgevoerd. Het dunya oogziekenhuis staat voor veiligheid, hoge kwaliteit en uitstekende service met levenslange garantie voor ooglaseren.

Soorten behandeling

Een overzicht van de meest gebruikte ooglaser methoden. Bent u geinterreseerd in een andere methode? Dan kunt u onderaan de pagina een vraag aan een specialist stellen.

 • Lasek
  De voordeligste keuze,maar heeft een langer hersteltraject.Op traditionele wijze wordt met een alcohol de oppervlakte-laag verwijderd en op sterkte gelaserd. De laag zal zichzelf herstellen.
 • TransPRK
  Comfortabeler & sneller herstel dan de lasek methode. Met een precieze laser wordt de oppervlakte-laag verwijderd en vervolgens gelaserd op sterkte. De laag herstelt zich nu een stuk sneller.
 • Lasik intralase
  Snel herstel en com-fortabel. Met een uiterst precieze laser wordt een flapje in de oppervlaktelaag gemaakt, welke na het laseren weer gesloten wordt.
Aafke Hunselaar

Ik ben heel blij dat ik de keuze voor een ooglaserbehandeling in Turkije heb gemaakt. Ik had -4 en heb jaren een bril gedragen. Lange tijd heb ik met gedachte rondgelopen om mijn ogen te laten laseren, om zo voorgoed afscheid te kunnen nemen van mijn bril. Helaas waren de bedragen voor een behandeling voor mij niet haalbaar. Een zoektocht op internet leerde mij dat ooglaseren in Turkije een betaalbaar alternatief is.

Aafke Hunselaar43 jaar

Meer informatie aanvragen

Bent u geintereseerd in een ooglaserbehandeling of wilt u meer informatie ontvangen? Vul dan het onderstaande formulier in en wij zullen u meer informatie verschaffen over de mogelijkheden en kosten.