Hoe werkt de Lasek ooglasermethode

0

Lasek is de meest gebruikte ooglasermethode in de wereld na de Lasik methode. De Lasek methode is een ooglaserbehandeling zonder hoornvliesflap. Er wordt geen flap gemaakt zoals bij de Lasik methode, er hoeft dus niet gesneden te worden, maar het buitenste of oppervlakkige laagje van het hoornvlies wordt voor een deel los geweekt met alcohol. Hierna wordt het oog gecorrigeerd met behulp van de laser. De epitheellaag wordt vervolgens weer terug gerold.

Voordelen Lasek

Een Lasek behandeling heeft met name voordelen indien er sprake is van een verhoogd risico op oogletsel, zoals het geval kan zijn bij sporters die contactsport uitoefenen of mensen die gevaarlijk werk doen.
Wanneer de chirurg het risico inschat dat er in de toekomst om eender welke reden een nabehandeling zou moeten plaatsvinden, dan zal hij kiezen voor de Lasek methode omdat hier geen flapje gemaakt wordt. Een flapje kan namelijk niet eenvoudig opnieuw weg geklapt worden zonder risico op littekenvorming.
Het voordeel van Lasek ten opzichte van PRK is dat het zicht eerder herstelt en dat het minder pijnlijk is. Hierbij moet wel opgemerkt worden dat een Intralase/ Lasik ooglaserbehandeling in vergelijking met Lasek minder pijnlijk is en een sneller hertstel heeft.
Herstelperiode Lasek
Omdat de operatie aan de oppervlakte van het hoornvlies plaatsvindt, wordt deze als pijnlijker ervaren dan de Lasik operatie. De pijn die gewoonlijk twee uur na de operatie komt opzetten, is vooral te voelen op de tweede en derde dag. Daarna zullen de klachten verdwijnen.
Na ongeveer 3 maanden is uw optimale zicht bereikt. De Lasek behandeling wordt over het algemeen als pijnlijker ervaren dan Lasik door de meeste mensen. Dit komt omdat er met een alcohol oplossing wordt gewerkt.

Voor wie?

Lasek is een ooglasermethode die toegepast wordt wanneer een Intralase niet mogelijk is of niet geadviseerd wordt. Hier kunnen verschillende redenen voor zijn. Bijvoorbeeld indien er sprak is van dun hoornvlies, oppervlakkige hoornvliesafwijking of verhoogd risico op oogletsel. Ook indien de arts een nabehandeling verwacht heeft een Lasek
behandeling de voorkeur.

Of u in aanmerking komt voor een ooglaserbehandeling en welke ooglasermethode voor u het meest geschikt is wordt door de oogarts bepaald op basis van de uitkomsten van een uitgebreid vooronderzoek. U dient dus altijd voorafgaand aan een behandeling een uitgebreid vooronderzoek te ondergaan. BR>

Prijzen Lasek ooglaserbehandeling
Prijzen voor behandeling van twee ogen liggen tussen de € 1.190,- en € 3.390,-.

Delen.

Laat uw reactie achter en help andere bezoekers

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.