Wat houdt Lasik in?

0

Lasik ooglaserbehandelingen worden al vanaf 1990 uitgevoerd. Het is momenteel de meest gebruikte ingreep methode wereldwijd
Bij Lasik wordt er van de bovenste laag van het hoornvlies een klein stukje losgesneden en weggeklapt. Vervolgens wordt in het stukje van het hoornvlies dat vrij ligt een klein laagje van het hoornvliesweefsel verwijderd door middel van verdamping. Het stukje losgesneden hoornvlies wordt na het laseren weer teruggekapt.
De techniek lijkt op de ook veel gebruikte PRK of Lasek behandeling maar omdat bij Lasik behandeling de bovenste laag van het hoornvlies niet beschadigt raakt, kunnen er sterkere afwijkingen worden behandeld dan andere behandelmethoden.

Voordelen Lasik

Het is een korte behandeling welke u bijna direct zichtbaar resultaat geeft. Daarnaast is er weinig tot geen pijn, zowel tijdens als na de behandeling. Meer dan 90 % van de bijziende patiënten die behandeld zijn met deze techniek beoordeelt het resultaat als goed tot uitstekend.

Herstelperiode

Lasik is over het algemeen een pijnloze behandeling die bij bijziendheid een kortere herstelperiode heeft dan andere ingrepen. De dag na de operatie kan men al vrij scherp zien en na twee weken is het zicht vrijwel bijna optimaal. Bij het laseren van verziendheid duurt de herstelperiode iets langer dan normaal; niet een dag, maar een week. In de meeste gevallen is geen bril meer nodig na de operatie.

Voor wie?

Met de Lasik behandeling kunnen lagere- en middelhoge refractieafwijkingen gecorrigeerd worden. Bijziendheid kan gemiddeld tot -10 gecorrigeerd worden, astigmatisme tot +5D, verziendheid tot +4 D en cilinderafwijkingen tot + 6D. Daarbij zijn er nog een aantal voorwaarden waaraan u bij de meeste klinieken dient te voldoen:
leeftijd tussen 18 en 65 jaar
in het afgelopen jaar is de sterkte van uw ogen niet of weinig gewijzigd
Of u in aanmerking komt voor een ooglaserbehandeling en welke ooglasermethode voor u het meest geschikt is wordt door de oogarts bepaald op basis van de uitkomsten van een uitgebreid vooronderzoek. U dient dus altijd voorafgaand aan een behandeling een uitgebreid vooronderzoek te ondergaan.

Prijzen Lasik behandeling

Prijzen voor behandeling van twee ogen liggen tussen de €1.190 en € 3.590,- Vergelijk de kliniek prijzen met elkaar via onze beoordelingssite.

Delen.

Laat uw reactie achter en help andere bezoekers

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.