Ooglidcorrectie zonder snijden

0

Eén van de meest uitgevoerde chirurgische ingereden is die van een ooglidcorrectie. Vaak naarmate we ouder worden verslapt de huid boven het ooglid waardoor er een overschot ontstaat. Vaak krijgt men hierdoor een vermoeide blik, maar kan het ook vermoeidheid geven doordat men steeds meer kracht op de bovenoogleden moet uitoefenen om de ogen open te houden. In deze gevallen wordt er vaak voor gekozen het overschot aan huid te verwijderen zodat de klachten verdwijnen en het op cosmetisch vlak ook weer goed en mooi oogt.

De meest bekende methode is het overtollige huid te snijden doormiddel van plastische chirurgie. Het nadeel is de chirurg een feilloze inschatting moet maken hoeveel huid weggehaald kan worden zonder dat het te strak zal staan. Tevens is de downtime van zo’n behandeling redelijk fors. De patient zal flink wat dagen met blauwe ogen en flinke zwelling rondlopen. Tevens zal het gebied de dagen na de operatie pijnlijk aanvoelen.

Sinds korte tijd is er een nieuwe methode ontwikkeld, de Plexr, waarbij ooglidcorrectie uitgevoerd kunnen worden zonder daarbij te snijden. De PlexR zorgt ervoor dat doormiddel van plasma, de oppervlakkige huidlaag verdampt wordt en daarbij samentrekt. Op deze manier kan op een gecontroleerde manier het huidoverschot verwijderd worden.

De behandeling met de Plexr wordt gedaan onder lokale verdoving en is nagenoeg pijnloos. Er zit ook aan de Plexr behandeling wat downtime. Zo zal het gebied de eerste paar dagen flink wat vocht aantrekken wat redelijk snel weer zal verdwijnen. Tevens dient het gebied goed beschermd te worden voor de zon om pigment problemen te voorkomen.

Als we een operatie waarbij een ooglidcorrectie wordt gedaan volgens de snijdende methode afzetten tegen een ooglidcorrectie welke gedaan wordt met de Plexr dan kan gesteld worden dat in veel gevallen de behandeling met de Plexr net zo effectief is met minder downtime. Of deze methode de nieuwe gouden standaard zal worden zal de tijd leren.

Meer informatie over de Plexr is te vinden op de website van Velvet Clinics. Zij voeren de behandeling dagelijks uit.Lees hieronder ervaringen, bevindingen en vraagstukken van anderen

Delen.

Laat uw reactie achter en help andere bezoekers