Computerogen wat nu?

0

Van branderige en prikkende computerogen krijg je last als je lang achter de computer zit. Veel mensen doen hun werk op de computer op kantoor. Het kantoorklimaat werkt vaak ook niet mee door het gebruik van Tl-verlichting, centrale verwarming en in de zomermaanden de airconditioning. Ook wazig zien kan een oorzaak zijn voor computerogen. Een computerbril biedt dan de perfecte oplossing, waardoor je ogen minder snel vermoeit raken en het zogenaamde computeroog kan worden voorkomen of verholpen.

Computerogen met een prikkend gevoel

Heel veel mensen werken of ontspannen achter de computer. Ook met het werken of ontspannen met de smartphone of de tablet kunnen mensen in meer of mindere maten last krijgen van prikkelende of branderige ogen. Het intensieve turen naar de beeldschermen zorgt ervoor dat de ogen overbelast en vermoeid raken. U voelt de ogen dan branden en prikken of u ziet wazig. Een combinatie van tranende, brandende ogen en wazig zien komt ook regelmatig voor. Soms kan het helpen om de instelling van je beeldscherm, waarmee de intensiteit wordt geregeld, te veranderen. Raadpleeg daarvoor een collega die voor computerproblemen is aangesteld of iemand van de ICT. Sommige mensen hebben baat bij het opzetten van een zonnebril, maar deze oplossing geniet toch niet de voorkeur.

Computerogen door werken met de computer

Het concentreren op een computerbeeldscherm is voor de ogen erg intensief, omdat de ogen constant moeten focussen en daardoor snel vermoeid raken. Je lichaamshouding veranderen om dichter bij het beeldscherm te komen, is een van de oorzaken van het probleem. Deze houding leidt naast computerogen tot meerdere klachten als nek- en hoofdpijn.

Wel of geen bril voor computerogen

Computerogen kunnen worden voorkomen door het dragen van een computerbril. Deze bril heeft speciale brilglazen die er voor zorgen dat je ogen niet moe worden, gaan branden of prikken. Ook tranen je ogen minder snel. Nek-, hoofdpijn en schouderklachten worden voorkomen door het dragen van een computerbril. Om computerogen en andere klachten te voorkomen is het dus raadzaam om een computerbril aan te schaffen.

Brillen voor computerogen

Brillen voor computerogen zijn er bijvoorbeeld van het merk Varilux en van Pearle. De Varilux Computerbril heeft geavanceerde glazen die zich op het toetsenbord en beeldscherm kunnen richten. Door de twee kijkgebieden wordt de straling van het computerbeeldscherm opgevangen en tegelijk ziet men ook het toetsenbord door deze computerbril. Zo wordt het focussen ingedamd en vermoeidheid voorkomen. Verminderde elasticiteit van de lens wordt hiermee eveneens verholpen.

Delen.

Laat uw reactie achter en help andere bezoekers

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.