Dacryocystitis: een ontsteking van de traanbuis

0

Dacryocystitis is een ontsteking van de traanbuis , dat deel uitmaakt van het systeem dat de ogen verbindt met de neusholte om afvoer scheuren van het oppervlak van het oog . Dacryocystitis veroorzaakt waterige ogen , zwelling , roodheid en pijn in het onderste ooglid . Deze ontsteking kan worden gerelateerd aan een aangeboren type cyste bekend als een dacryocystocele , die neigt om zich tijdens de foetale ontwikkeling of het kan een andere oorzaak hebben .

Symptomen van Dacryocystitis

De belangrijkste symptomen symptomen van een dacryocystitis infectie zijn pijn , roodheid en zwelling van het aangedane oog . Als er een infectie aanwezig is , drukken op de ruimte boven de traan- sac kan afvoer van pus veroorzaken uit het oog. Vaak zal er korstvorming rond de oogleden en wimpers , en in sommige gevallen de wimpers kan zelfs uitvallen . Als de infectie niet behandeld lang genoeg , kunnen andere symptomen beginnen te manifesteren , waaronder hoge koorts . Als u de symptomen van een dacryocystitis infectie en konden ze dit stadium te bereiken , is het zeer belangrijk dat u onmiddellijk medische hulp zoeken om verdere complicaties te voorkomen .

Overmatige traanproductie andere voorkomende symptoom van dacryocystitis en chronische gevallen de enige symptoom zijn. Als u vaak last van tranende ogen , kunt u een obstructie in je traanbuizen , en kan het een goed idee om uw arts te raadplegen voor een diagnose .

Oorzaken van Dacryocystitis

Elke obstructie van de ductus nasolacrimalis kan voorkomen dat de tranen niet goed afvoeren . Wanneer dit gebeurt , kan het niet afgevoerd vocht een gastvrije omgeving voor bacteriën ( vooral Staphylococcus aureus ) en schimmels worden, waardoor het oog kwetsbaar voor infecties . Een schimmel bekend als Candida dubliniensis is een andere veel voorkomende oorzaak van dacryocystitis.

Risicofactoren die kunnen bijdragen aan dacryocystitis:

  • Zwelling of infectie in het gebied , zoals kan sinusitis of conjunctivitis begeleiden
  • Neuspoliepen
  • Oogletsel
  • Congenitaal smalle traanbuizen
  • Dacryocystitis kan ook worden veroorzaakt door een dacryocystocele , die een soort cyste die gewoonlijk tijdens normale foetale ontwikkeling . Deze cysten kunnen vaak worden ontdekt met een echo-onderzoek.

Complicaties van Dacryocystitis

In bijna 60 procent van de gevallen dacryocystitis is eenmalig. Hoornvlieszweren zijn een veel voorkomende complicatie van onbehandelde dacryocystitis , en bij personen met een gecompromitteerd immuunsysteem ( AIDS-patiënten , bijvoorbeeld) , kan orbitale cellulitis ontwikkelen , wat mogelijk kan leiden tot proptosis , optische neuritis , en blindheid .

In sommige gevallen kunnen stenen vormen in de lachrymal klier . Dit kan ook leiden tot een terugkerende vorm van dacryocystitis , een aandoening die bekend staat als acute dacryocystic retentie syndroom.

Diagnose van Dacryocystitis

Als u last heeft enkele van de symptomen van dacryocystitis – of zelfs als je chronisch tranende ogen en wilt weten waarom – moet je een afspraak maken om een oogarts zo snel mogelijk zien te maken. Uw arts zal willen uw oog nauwkeurig te onderzoeken … hoewel hij of zij in staat zijn om een geval van dacryocystitis diagnose alleen uit het uiterlijk van je oog . Uw arts zal een monster van elke traanvocht dat zich heeft opgehoopt in je oog of scheur weg om te testen op de aanwezigheid van besmettelijke bacteriën nemen . De resultaten van deze testen zal bevestigen of uit een diagnose van dacryocystitis , en zal ook helpen om de juiste keuze van antibiotica te bepalen.

Behandeling van Dacryocystitis en Dacryocystoceles

Een studie in Osaka Japan bleek dat vijf pasgeborenen met dacryocystoceles reageerde goed op conservatieve behandeling met warme kompressen ; de dacryocystoceles verdwenen spontaan , en de twee baby’s die dacryocystitis had ontwikkeld werden behandeld met antibiotica .

Warme kompressen zijn een uitstekende manier om de zwelling dat aan deze voorwaarde kan begeleiden pakken en zachtjes masseren van de omgeving van de traanbuis kan helpen om de drainage te bevorderen . Als een bacteriële infectie aanwezig is , echter , antibiotica waarschijnlijk vereist . Deze worden meestal toegediend in de vorm van druppels of zalf .

Afhankelijk van de oorzaak van uw conditie , kan uw arts u adviseren om een chirurgische ingreep bekend als dacryocystorhinostomy overwegen. Het doel van deze procedure is het traanvocht herstellen van de traan- sac in de neus . Hiertoe wordt een kleine incisie gemaakt langs de neus en een beetje bot is verwijderd om een verbinding met de traanbuis openen . Buizen en drains blijven zitten om te voorkomen dat de kloof die is gemaakt van het sluiten ( deze zijn een paar maanden na de eerste operatie verwijderd) . Andere chirurgische opties zijn ballon chirurgie, wat inhoudt dat het openen van smalle traanbuisjes met ballonnen .

Praten met uw arts

Hier zijn enkele vragen die u aan uw arts vragen over dacryocystitis en dacryocystoceles :

Ik heb altijd last zijn met waterige ogen . Kan chronische dacryocystitis zijn de reden voor?
Sinds mijn oogletsel, heb ik terugkerende ooginfecties geleden; is het mogelijk mijn traan weg was beschadigd ?
Is er enig verband tussen dacryocystitis en mijn recente geval van roze ogen ?
Zijn er niet-chirurgische behandelingen die mij kunnen helpen ?
Wat voor soort operatie denk je dat het beste op te lossen deze aandoening?

Delen.

Laat uw reactie achter en help andere bezoekers

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.