Meestal aangeduid als gekruiste ogen , esotropie is een veel voorkomende vorm van scheelzien , waarbij een of beide ogen naar binnen draaien in de richting van de neus . Het wordt het meest gezien bij kinderen tussen de leeftijd van 2 en 4 , maar het kan op elke leeftijd voorkomen . Het tegenovergestelde vorm van Esotropie , esotropie , wordt gekenmerkt door ogen die naar buiten wijzen , de richting van de oren.

esotropie Tekenen en symptomen

De primaire teken van esotropie is kruising van de ogen . De mate van esotropie kan variëren van kleine hoek ( nauwelijks zichtbaar ) op grote hoek ( zeer merkbaar ) . Kinderen met esotropie verziend , wat betekent dat ze moeite het zien van dingen close up hebben . In accommoderende esotropie , kan het oog oversteek pas duidelijk wanneer uw kind kijkt aandachtig naar een nabij object , of als je kind moe is of niet goed voelen . Loensen of wrijven een van de ogen is een ander teken van esotropie . Uw kind kan ook klagen over dubbelzien .

esotropie kan constant of intermitterend zijn . Een constante esotropie aanwezig is de hele tijd , terwijl intermitterende esotropie duidelijk kan pas als we kijken naar dichtbijzijnde objecten of alleen bij het kijken naar verre objecten , of als je moe of ziek bent . Intermitterende esotropie vereist behandeling om te voorkomen dat het constant. De verschillende vormen van esotropie omvatten :

Infantiele esotropie : Ook wel aangeboren esotropie , wordt deze aandoening meestal ontdekt tijdens de eerste zes maanden van het leven . Zuigelingen met esotropie anderszins ontwikkelingsgebied en neurologisch normale .

Verworven esotropie : esotropie die later in het leven ontwikkelt wordt genoemd verworven ( of secundaire ) , en kan om verschillende redenen :

Accommoderende esotropie : Deze term beschrijft oog oversteek die het gevolg is van de focus inspanningen van de ogen . Het is de meest voorkomende vorm van esotropia bij kinderen , en het wordt veroorzaakt door niet-gecorrigeerde verziendheid ( hypermetropie ) . De ogen kruisen wanneer zij samen in een poging te concentreren . Het corrigeren van de hypermetroop refractieve fout met bril kan meestal vaststellen van de afwijking .
Niet – accommoderende esotropie : Deze aandoening wordt vaak geassocieerd met een onderliggende neurologische of neoplastische stoornis . Vroege chirurgische correctie lijkt te profiteren de kinderen met deze aandoening meer dan oogcorrectie met bril.
Acute esotropie : Dit is de plotselinge ontwikkeling van gekruiste ogen uit zonder aanwijsbare reden in een school leeftijd of ouder kind met eerder normaal zicht . Onmiddellijke evaluatie van het kind met acute esotropie name de onderliggende oorzaak te bepalen . Onder de vele oorzaken enkele potentieel levensbedreigende aandoeningen zoals meningitis , encefalitis en hoofdtrauma .
Mechanische esotropie : Dit wordt veroorzaakt door een probleem met de intraoculaire spieren . De intraoculaire spieren kunnen beperkt of aangehaald door schildklier myopathie worden , bijvoorbeeld of ze kunnen fysiek worden belemmerd als gevolg van een uitbarsting breuk . Mechanische esotropie kan gezien worden bij kinderen met Duane syndroom , een oog spieraandoening die buitenwaartse beweging van het oog kan voorkomen ( in de richting van het oor ) .
Sensorische esotropie : Een persoon met deze aandoening lijdt aan een verminderde gezichtsscherpte in een oog , dat belemmert of verstoort het proces van fusie in normaal binoculair zicht ( binoculair zicht is de coördinatie van beide ogen , zodat de afzonderlijke en enigszins ongelijksoortige beelden gezien door elk oog worden gewaardeerd als een enkel beeld ) . Sensorische esotropie komt het meest voor bij kinderen jonger dan 5 of 6 .
Opeenvolgende esotropie : Dit kan voorkomen na chirurgische overcorrectie van een esotropie . Andere oculomotor anomalieën – zoals verticale of cyclotorsional afwijkingen – vaak aanwezig in dergelijke gevallen . Opeenvolgende esotropie kan leiden tot amblyopie en verlies van normaal binoculair zicht bij jonge kinderen en dubbelzien bij volwassenen .
Wat zijn de oorzaken esotropie ?

esotropie kan erfelijk zijn , hoewel het anders kan voorkomen bij verschillende familieleden . Het is ook geassocieerd met vroeggeboorte en verschillende neurologische en genetische aandoeningen . Verziendheid is de meest voorkomende visie probleem in verband met esotropie . Sommige systemische aandoeningen, zoals hyperthyreoïdie en diabetes , veroorzaken oculaire foutieve uitlijning . De verschijning van schele ogen bij een zuigeling is niet altijd een teken van esotropie ; het kan een gevolg zijn van de vorm van de oogleden of de neusbrug , en als het kind groeit , de afwijking verdwijnt . Dit heet pseudostrabismus .

Diagnosticeren esotropie

Zuigelingen en kinderen met een vermoedelijke esotropie worden doorgaans beoordeeld door een pediatrische oogarts of optometrist , die medische en familiale geschiedenis van het kind zal beoordelen en vervolgens het uitvoeren van een onderzoek naar de gezichtsscherpte het kind te bepalen . Dit omvat een evaluatie van de algemene gezondheid van de ogen en hun refractieve toestand ( dat wil zeggen, of het kind is verziend , bijziend , of heeft astigmatisme ) . De ogen worden verwijd met oogdruppels de mate van verziendheid bepalen . De oogarts of optometrist zal veel aandacht besteden aan de vraag of de scherpte is gelijk in beide ogen, als een oog is sterker dan de andere . Als er een sterke voorkeur voor een oog via andere een aandoening genaamd amblyopie optreden . Amblyopie kan worden behandeld met een patch de sterkere oog , en wordt best behandeld op jonge leeftijd . Als oculaire verplaatsing wordt gedetecteerd , wordt de mate van afwijking gemeten , zodat het kind kan worden uitgerust met de juiste glazen.

esotropie Behandeling

Initiële behandeling van esotropie kan het voorschrijven van brillen of contactlenzen te betrekken om hyperopic refractieve fout van het kind (verziendheid ) te corrigeren. Draag een hele tijd . Kinderen met aanzienlijke oog kruising zelfs bij het dragen van een bril of contactlenzen kan profiteren van een bifocale lens. Chirurgie is zelden geïndiceerd , maar kan worden overwogen wanneer bril niet aan de ogen rechtzetten . Echter, een operatie vervangt niet de noodzaak voor een bril ; het gewoon corrigeert de hoeveelheid oog kruising . De doelstellingen van de behandeling zijn te herstellen oculaire uitlijning , maximaliseren binoculair zicht , vermindert de diplopie en beheren van alle bijbehorende amblyopie.

esotropie Preventie

esotropie kan niet worden voorkomen , maar de complicaties kunnen worden voorkomen als het probleem vroeg wordt ontdekt en behandeld. Kinderen moeten nauwlettend worden gevolgd gedurende de kindertijd en door de voorschoolse jaren om mogelijke oogproblemen op te sporen , vooral als een familielid heeft scheelzien .

In de Verenigde Staten , worden de kinderen meestal gescreend voor gezondheid van het oog voordat ze zes maanden oud zijn , en vervolgens bij elke check – up met hun kinderarts of huisarts . Een grondig oogonderzoek door een oogarts of optometrist wordt aanbevolen wanneer het kind tussen de leeftijd van 3 en 5 .

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Vragen na aanleiding van dit artikel?
Laat eenvoudig een reactie achter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>