Nachtblindheid

0

Onze ogen zijn getraind om objecten te zien onder verschillende omstandigheden, het zien in de nacht is hier een van. Heeft u last van nachtblindheid ? Lees verder om te zien wat u kunt doen om dit probleem te behandelen en voorkomen.

Nachtblindheid is niet een compleet gebrek aan zicht in de nacht, zoals de naam impliceert. Het is minder dan gemiddeld zicht bij nacht of weinig licht. Nachtblindheid is in tegenstelling tot kleurenblindheid niet een aandoening op zich, maar eerder een symptoom van een onderliggende aandoening . Het kan voorkomen bij mensen van alle leeftijden, zelfs jonge kinderen kunnen er last van hebben.

Uw nachtzicht verschilt in vele opzichten van het dag zicht. In de duisternis is het oog is in principe kleurenblind, is de gezichtsscherpte slecht en ziet het oog slechts een fractie van wat het ziet in daglicht.
Een centraal scotoom (een gebied van verminderde gezichtsvermogen) zit in het midden van het gezichtsveld en hierdoor is het oog is niet in staat om stilstaande of soms zelfs bewegende objecten te detecteren.

Als je nachtblind bent , zal je consequent moeilijkheden ondervinden bij het ’s nachts zien, maar ben je wel in staat om normaal te zien tijdens de dag of wanneer er een voldoende hoeveelheid licht aanwezig is.
U zult niet in staat zijn om objecten te zien in het donker die gemakkelijk zichtbaar zijn voor anderen. Ook kunnen uw ogen meer tijd nodig om te wennen nadat je van een helder verlichte ruimte in een donkere ruimte komt, zoals een bioscoop. Mensen met nachtblindheid hebben vaak problemen om ’s nachts auto te rijden . Als je een geschiedenis van slecht nachtzicht hebt, het pas recente voorkomt of al voor langere tijd aanwezig voorkomt, is het verstandig om u uw oogarts te bezoeken voor een uitgebreide evaluatie.

OORZAKEN

Nachtblindheid wordt soms aangeduid als als een verminderde aanpassing van de ogen in het donker door een aandoening van de cellen in het netvlies dat verantwoordelijk is voor zicht bij weinig licht. Het kan een symptoom zijn van een aantal voorwaarden die kunnen worden ontwikkeld of zijn aangeboren:

Oorzaken die zich ontwikkelen :Staar ( troebel zicht) : mensen met staar hebben moeite met lezen , het besturen van een auto hebben vaak ( vooral ’s nachts) moeite met het zien van gezichtsuitdrukkingen .

Bijziendheid: nachtblindheid kan een teken zijn van onbehandeld bijziendheid zijn.
Gebruik van bepaalde medicijnen : sommige glaucoom geneesmiddelen kan vernauwing van de leerlingen veroorzaken , die kan het moeilijk maken om te zien ‘s nachts .

Vitamine A tekort: nachtblindheid is een van de eerste tekenen van vitamine A tekort, die gewoonlijk wordt geassocieerd met ondervoeding . Het vitaminetekort ontwikkelt zich vaak in ondervoede kinderen die te jong zijn om een probleem met hun nachtzicht herkennen of te vertellen.

Congenitale oorzaken : Congenitale stationaire nachtblindheid met of zonder bijziendheid : Staat voor een groep genetisch heterogene (mutatie in gen) aandoeningen. Een soort van aangeboren nachtblindheid (type 1A ) heeft alleen invloed op mannen. Vrouwen zijn dragers van het gen, maar kunnen geen symptomen hebben.

Retinitis pigmentosa : Deze oogziekte wordt veroorzaakt door een aantal genetische defecten die leiden tot schade aan het netvlies . Getroffen personen kunnen hebben verminderd zicht ‘s nachts of bij weinig licht . Zij kunnen ook problemen hebben met de centrale en perifere visie . Symptomen kunnen gedetecteerd in de kindertijd , maar vaak zichtbaar worden in de volwassenheid.

Usher syndroom : Dit syndroom wordt gekenmerkt door gehoorverlies en retinitis pigmentosa, die zoals hierboven is opgemerkt nachtblindheid kan veroorzaken.

Testen voor nachtblindheid

Als je moeite hebt om ‘s nachts te zien is het belangrijk om een bezoek aan uw opticien te brengen.
Hij of zij zal tests uitvoeren om te bepalen of u nachtblindheid heeft en of het kan worden verbonden aan een onderliggende ziekte voeren.

Het oogonderzoek kan het volgende omvatten:
Tests om uw gezichtsscherpte, het vermogen om kleuren te zien en uw pupil licht reflex meten
Refractie test om uw sterkte voor een bril of contactlenzen te meten
Spleetlamponderzoek om de structuren in de voorkant van het oog, waaronder conjunctiva, cornea , oogleden , iris , lens en sclera te onderzoeken.

Netvliesonderzoek om te kijken of er eventuele schade is aan de structuren in de achterkant van het oog, het glasvocht , de retina en choroidea. Uw oogarts kan een electroretinogram , die de elektrische respons van de staafjes en kegeltjes ( de cellen in het oog dat licht gevoel ) meet wanneer deze cellen worden blootgesteld aan licht. Deze test kan abnormale functie van de retina, het onderdeel dat het licht detectereerd bepalen.

U kunt ook gezichtsveld testen , die de centrale en perifere visie problemen veroorzaakt door glaucoom en andere oogziekten of door omstandigheden die de hersenen beïnvloeden , zoals een beroerte kan detecteren ondergaan.

Behandeling

Nachtblindheid veroorzaakt door een ontwikkelde aandoening verdwijnt meestal als de onderliggende aandoening wordt behandeld . Staar worden meestal behandeld door middel van chirurgie .
Verergering van bijziendheid kan worden gecorrigeerd met een bril of contactlenzen .
Wisselen van medicatie kan nachtblindheid helpen te verminderen bij mensen met een glaucoom .
Degenen met vitamine A-tekort reageren meestal goed op voedingssuppletie en een gezonde voeding . Vroege behandeling van vitamine A-tekort is van cruciaal belang ; onbehandeld, kan de aandoening leiden tot permanente blindheid.

Nachtblindheid als gevolg van een aangeboren stoornis is permanent en de mensen die zijn getroffen op deze wijze moeten worden gecontroleerd door een oogspecialist . Getroffen personen moeten extra voorzorgsmaatregelen te nemen om de problemen die kunnen ontstaan als gevolg van slecht zicht ‘s nachts te voorkomen.

Het zien van uw oogspecialist voor regelmatig oogonderzoek is essentieel voor het in toom houden van uw nachtblindheid. U kunt gewoon een bril halen die nodig is om ‘s nachts te rijden. Vroege opsporing is belangrijk om het risico van letsel aan uzelf en anderen te vermijden wanneer u bijvoorbeeld ’s nachts deelneemt aan het verkeer.

Letsel voorkomen

Volgens het Nationale Safety Council is het verkeer sterftecijfers ’s nachts drie keer groter dan overdag . Rijden in het donker is gevaarlijk omdat het vermogen van een bestuurder om te reageren afhangt van het zicht en normaal zicht wordt ernstig beperkt in de nacht. Oudere bestuurders hebben zelfs meer moeite te zien ‘s nachts . Een vijftig -jarige bestuurder kan twee keer zoveel licht nodig hebben om zo goed te zien als een persoon die dertig jaar oud is.

De beste manier om jezelf te beschermen tegen schade als gevolg van nachtblindheid is om te voorkomen dat u ’s nachts gaat rijden en alleen overdag gaan rijden. Mensen met nachtblindheid kan moeilijk rijden zelfs in een goed verlichte stad. Als je uit moet gaan ‘s nachts , kunt u stappen ondernemen om jezelf te beschermen. Verhoog uw zichtbaarheid met het schoonmaken van uw auto ruiten en koplampen , en vertragen om jezelf meer tijd om eventuele onverwachte gevaren te reageren.

Delen.

Laat uw reactie achter en help andere bezoekers

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.