Tranende ogen

0

De meeste mensen krijgen last van tranende ogen als ze bijvoorbeeld hard tegen de wind in fietsen of als er iets in het oog zit. Tranen zijn nodig om de vochtigheidsgraad van uw ogen te regelen. Ook zorgen tranen ervoor dat deeltjes en vreemde stoffen in of rond de ogen worden weggespoeld. Bij een te grote hoeveelheid aan tranen kan het oog te vochtig worden. Wanneer je oog constant traant, noemen we dit chronisch tranen.

Waterige ogen zijn ook bekend als de conditie epiphora, wat simpelweg tranenvloed betekend. Er zijn vele oorzaken die tranende veroorzaken en zo zijn er ook vele oplossingen om deze symptomen te verminderen. Tranende ogen kunnen erg vervelend zijn, maar gelukkig kan het in veel gevallen makkelijk worden behandeld.

Oorzaken van vochtige ogen
Er zijn veel verschillende problemen die kunnen leiden tot te veel aan tranen. Het is namelijk een symptoom dat bij een veel van oog gerelateerde aandoeningen en ziekten voorkomt. Zodra je deze onderliggende oorzaak hebt gevonden, kan de juiste behandeling worden ingezet. Oorzaken van tranende ogen kunnen zijn:

  • Droge ogen of droge ogen syndroom
  • Verstopte traanbuisjes
  • Conjunctivitis
  • Milieu-irriterende stoffen, zoals chemicaliën, smog, hete wind, felle lichten, opwaaiend stof en allergenen in de lucht
  • Blefaritis, dat is een roos-achtige stof die op de oogleden en krijgt in de ogen en verstoort tranen
  • Schaafwonden
  • Vreemde voorwerpen
  • Allergieën te wijten aan schimmels, stof en huidschilfers
  • Oogleden draaien ofwel naar binnen of naar buiten
  • Leeftijd

Ironisch genoeg is een van de grootste oorzaken van de waterige ogen droge ogen. Droge ogen zorgen ervoor dat de ogen te worden ongemakkelijk die triggers het lichaam te beginnen met de productie te veel tranen. Uw arts zal waarschijnlijk controleren om te zien of u last heeft van DES alvorens op andere tests. Het is ook belangrijk om te weten dat een grotere scheuren kunnen ook geassocieerd worden met dingen als gapen, lachen, braken en vermoeidheid van de ogen.

Behandeling voor waterige ogen

Eerst en vooral, het is erg belangrijk om te overwegen wat er de traanproductie in de ogen veroorzaken voordat ze proberen elke vorm van behandeling. Het kennen van de bron kan eventueel bespaart u geld en tijd. Kunsttranen kan helpen opnieuw te bevochtigen uw ogen als ze droog of brandend. Als uw ogen geïrriteerd of jeukende, kan de traanproductie het gevolg zijn van een allergie. Over de toonbank antihistaminica zoals Claritin zou de oplossing kunnen zijn, of u kunt een arts te raadplegen en te ontvangen voorgeschreven antihistaminica zoals Allegra of Zyrtec te helpen met de waterige ogen en andere allergie-gerelateerde symptomen.

Uw arts zal in staat zijn om de oorzaak van uw tranende ogen vast te stellen door het doen van een reeks tests, zoals test van de Schirmer’s. Als u problemen afscheiding uit je ogen, kan dit een geblokkeerde traanbuis of ooglid probleem en een afspraak zou kunnen worden opgezet met uw arts om een drainage procedure of een soortgelijke operatie doen om de symptomen te verminderen. Onjuiste ooglid posities kunnen ook vrij gemakkelijk worden vastgesteld met een kleine ingreep. Als er een infectie is de schuld, kunnen antibiotica worden voorgeschreven.

Veel oudere mensen een toename in traanproductie. Dit is het gevolg van veroudering en een gebrek aan kwaliteit traanproductie, en meestal is er een onderliggende probleem. Oudere mensen moeten zien dat hun oogzorg professionals vaker aan te wijzen problemen die zij ervaren voordat het verandert in iets ergers te helpen. Een goede ding om te doen, ongeacht uw leeftijd is om je ogen te beschermen te allen tijde. Als je tijd doorbrengen buiten, draag een zonnebril om de UV-stralen te beschermen, te beschermen tegen deeltjes en vuildeeltjes in de lucht en om verblinding te verminderen.

Jongere mensen, onder wie kinderen en baby’s kunnen ook last hebben extra traanproductie. Sommige baby’s worden geboren met een smalle traanbuis. Als dit gebeurt, is de kans groot dat het zal zich verbreden door de leeftijd van 2, en de waterige ogen stopt. Antibiotica kunnen worden gegeven aan kinderen die lijden aan een infectie in het oog, wat resulteert in waterige ogen. Probing is ook mogelijk voor kinderen en baby’s. De procedure is pijnloos en is bedoeld om het openstellen van de blokkade.

Delen.

Laat uw reactie achter en help andere bezoekers

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.