Magnesium belangrijk voor ogen?

1

Magnesium wordt in voeding vaak over het hoofd gezien en is hierdoor een van de meest onderbelichte mineralen in onze voeding. Magnesium speelt een cruciale rol in ongeveer 300 chemische reacties in het lichaam. Het kunnen zien is hier een belangrijke reactie van. De volgende symptomen kunnen allemaal een gevolg zijn van te weinig inname van magnesium: kramp, hartkloppingen, spiertrekkingen (een trillend ooglid), angst, nekpijn, prikkelbare darm en constipatie, hoge bloeddruk, astma en migraine.

Voordelen voor de gezondheid

Magnesium is een belangrijk mineraal dat betrokken is bij de regulering van het energiecelmetabolisme die de spieren voorzien van energie. Het vormt een integraal onderdeel van onze botten en helpt bij het ontspannen van de zogenaamde gladde spieren(maag,darm).

Slechts 1% van onze totale voorraad va magnesium zit in het bloed. De meerderheid zit in de botten, spieren en andere zacht weefsels. Veel van de genoemde symptomen kunnen worden verholpen door meer magnesium in uw dieet toe te voegen. Magnesium helpt tevens om de bloeddruk verlagen en een normale hartslag te houden.

Niveau van magnesium verlagen?

Weinig mensen weten dat cafeïne, alcohol, stress, sporten (zweten) en vet eten het niveau van magnesium in het lichaam kunnen verlagen. Vaak begint onze dag met een kopje koffie of thee, daarna een stressvolle dag op kantoor en vervolgens sporten om te ontspannen in de avond. Dit zijn dus allemaal factoren die het magnesium level laten dalen. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je gaat stoppen met sporten of met het drinken van koffie, maar het is belangrijk om genoeg magnesium binnen te krijgen.

Beste bronnen van Magnesium

Tarwezemelen, tarwekiemen, spinazie, cashewnoten, amandelen en havermout zijn alle goede bronnen. Andere goede bronnen zijn: bruine rijst, linzen, bruine bonen, cacao, zemelen vlokken en pinda’s.
Afhankelijk van uw water, kan kraanwater ook een bron van magnesium en andere mineralen zijn. Water met een hoog niveau van mineralen wordt meestal aangeduid als ‘hard’ water.

In aanvulling vorm, is Magnesium vaak gekoppeld aan een vervoeren stof voor betere absorptie via het spijsverteringskanaal. Dit heet chelatie. Daarom gebruiken veel multi-vitaminen een ‘magnesium chelaat’, magnesium te combineren met een transport aminozuur van een vorm om te helpen betere opname (bio-beschikbaarheid) in het lichaam.De betere vormen van magnesium chelate zijn magnesium aspartaat of arginate. Twee vormen van Magnesium, orotaat en citraat hebben de neiging te hebben de beste absorptie. De vorm van citraat wordt vaak gebruikt in ziekenhuizen om te wissen van patiënt darmen.

Magnesium en ooggezondheid

Magnesium speelt verschillende spelen een belangrijke rol in de gezondheid van onze ogen:ontspant de gladde spieren in het oog. Ooglid spiertrekkingen en andere spasmen van het oog, met inbegrip van een aandoening genaamd blefarospasme, kunnen vaak worden verholpen met voortdurende magnesium suppletie fungeert als een spierverslapper. Kan helpen voorkomen dat oogbeschadigingen en/of migraine (pijn achter de ogen), door het ontspannen van de bijbehorende spasmen.

Delen.

1 reactie

Laat uw reactie achter en help andere bezoekers

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.