Drijvers in het oog staan ook wel bekend als oogvlekken. Het zijn kleine vlekken, cirkels, of draad-achtige wolken die in uw gezichtsveld worden weergegeven. Voor mensen die onder een microscoop naar microscopische cellen hebben gekeken  lijken de vlekken gelijkaardig in verschijning. Vlekken in het oog worden meestal zichtbaar als we naar gewone, licht gekleurde achtergronden kijken.

your-eye-examination-at-lei

oorzaken

Drijvers in het oog worden meestal veroorzaakt door leeftijd, maar soms oogletsel of andere omstandigheden kunnen ook leiden tot hen. Naarmate we ouder worden het glasvocht, de geleiachtige substantie die het innerlijke oog vult en helpt het stabiliseren van de ogen, begint te klonteren in bepaalde gebieden. Dit zijn oog floaters. Naarmate we ouder worden meer en meer het glasachtig lichaam degenereert en kan los van de achterwand van het oog en vormen meer in het oog floaters.

Als er een verwonding aan het oog ernstig genoeg is om de structuur van de vitrous humor te wijzigen, kunt u dit formulier oog floaters en leiden tot netvliesloslating. Wanneer dit gebeurt, kunnen lichtflitsen worden weergegeven bij een toename in oog floaters. Ook migraine of hoge bloeddruk kan leiden tot lichtflitsen, samen met het oog floaters. Wanneer deze symptomen zich voordoen, dient een oogzorgspecialist diagnose van de situatie.

Symptomen

Kleine voorwerpen met verschillende vormen verschijnen in uw visie. Objecten lijkt te verschijnen en weer verdwijnen, terwijl langzaam. Lichtflitsen verschijnen in een visioen Soms aanwezig met migraine

Behandeling

Hoewel eye floaters zijn meestal onschuldig, er zijn behandelingen voor hen. Mensen die een groei van het aantal of de omvang van het oog floaters of zie knipperende lichten dienen te worden onderzocht door een contactlensspecialist om te zien of er meer ingewikkelde kwesties. Mensen die hebben oogchirurgie, diabeet bent, of zijn erg bijziend zijn meer vatbaar voor complicaties en moet een check-up door een contactlensspecialist. Voor het extreme geval dat een operatie wilde of nodig had in oog floaters te verwijderen, zijn er laser behandelingen in oog floaters te verwijderen.