Wallen en donkere kringen onder de ogen

0

Donkere wallen onder je ogen kunnen je er dramatisch ouder en uitgeput uit laten zien. Gelukkig zijn er een aantal effectieve huismiddeltjes en succesvolle medische behandelingen die kunnen helpen bij het wegnemen van deze vervelende wallen.

Mogelijke oorzaken van wallen onder je ogen

De meeste mensen denken dat er altijd een onderliggende oorzaak voor hun  donkere kringen, wallen of vermoeid uitziende ogen zijn. Onderstaand enkele van de meest voorkomende oorzaken:

 • Verouderen: als je ouder wordt beginnen de huid en spieren rond je ogen te verzwakken, waardoor het makkelijker voor het vetweefsel is om onder de huid te herverdelen en de huid te verzakken.
 • Allergieën: jeukende en gezwollen ogen zijn een veel voorkomende allergische reactie.
 • Vochtretentie: hormonale veranderingen, een gebrek aan slaap, of zelfs alleen maar het eten van zoute voedingsmiddelen kan ertoe leiden dat u vocht vasthoudt, wat leidt tot gezwollen ogen.
 • Erfelijkheid: als uw ouders wallen onder hun ogen hebben of last van donkere kringen onder de ogen, kunt u meer vatbaar zijn voor het ontwikkelen van dezelfde aandoening.

Tips voor wallen bij mannen

Dermatologische behandelingen zoals een laserbehandeling of een chemische peeling kunnen helpen om de donkere gebieden onder de ogen lichter te maken.

Opvullen van rimpels door middel van een injectie met vulstoffen zoals restylane en juvederm onder de huid van beide ogen. Het opvullende effect duurt meestal acht maanden.

Er zijn veel tips over huismiddeltjes die donkere wallen onderde ogen moeten voorkomen. Veel huismiddeltjes kunnen wallen en donkere gebieden onder je ogen minimaliseren. Hier zijn een paar ideeën om te proberen:

Gebruik make-up om wallen en kringen te verbergen

Gebruik een zeer kleine hoeveelheid van een lichter gekleurde concealer op het gezwollen, baggy gebied onder de ogen om de donkere schaduwen te camoufleren.

 • Gebruik koude kompressen:
  Om zwelling te verminderen kunt u gebruik maken van cold packs of ijs packs, verkoelende oogmaskers, koude plakjes komkommer, theelepels die zijn gekoeld in de vriezer of theezakjes die gedrenkt zijn in ijswater.
 • Neem voldoende rust:
  Probeer genoeg slaap (ongeveer zeven tot acht uur) te krijgen, en te slapen met je hoofd iets verhoogd zodat het vocht zich niet ophoopt maar verspreid onder je ogen.
 • Houd uw allergieën onder controle:
  Vermijd allergie triggers en neem antihistaminica om te helpen voorkomen dat uw lichaam reageert op allergenen.
 • Vermijd zout eten

Medische behandelingen

Een dermatoloog of plastisch chirurg kan een meer permanente oplossing voor een gezwollen oog probleem bieden. Neem contact op met uw arts indien u een van deze opties wilt proberen:

Dermatologische behandelingen: laserbehandelingen en chemische peelings kunnen je helpen wallen te verhelpen. Opvullen van rimpels. Een plastisch chirurg kan vulstoffen injecteren zoals Restylane en Juvederm recht onder de huid. Het effect duurt meestal ongeveer acht maanden.

Een ooglift: een arts kan een verscherping van de huid onder de ogen verhelpen door het smelten van het vet met een elektrische sonde, dan trekt de huid strak. Het is een poliklinische ingreep die relatief snel kan worden gedaan en biedt een resultaat dat tientallen jaren blijft.

Delen.

Laat uw reactie achter en help andere bezoekers

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.