Oogzwelling

Oorzaken van zwelling van het oog
Er zijn heel veel verschillende oorzaken die kunnen leiden tot een zwelling van de oogleden. We gaan ons alleen maar richten op de meest voorkomende oorzaken van zwelling van het oog, zoals:

 • Allergieën
  Allergieën zijn een veel voorkomende reden waarom er bij de meeste mensen deze oog symptomen optreden. Allergieën waar u binnen en buiten tegen aanloopt kunnen histamine laten vrijmaken in uw systeem. Dat maakt het probleem nog erger en zorgt ervoor dat je in je ogen gaat wrijven. Dat laat meer histamine vrijkomen en veroorzaakt soms (ernstige) zwelling.
  Ooginfecties – ooginfecties vaak leiden tot zwelling van het weefsel rondom de ogen en de oogleden. Er zijn vele soorten van infecties veroorzaakt door virussen of bacteriën.
 • Blefaritis
  Dit is een aandoening die een ontsteking in de oogleden veroorzaakt. Er kunnen onderliggende aandoeningen zoals roos, droge ogen en infecties zijn die kunnen leiden tot blefaritis. Naast de zwelling van uw ogen, zijn de symptomen ook branden, jeuk, overmatig tranen en het gevoel van een vreemde stof in uw oog.
 • Conjunctivitis
  Dit is een besmettelijke infectie die zou kunnen zijn virale of bacteriële oorsprong. Het kan ook worden veroorzaakt door allergenen, contactlenzen, milieu-irriterende stoffen en oogdruppels en zalven. Daarnaast zwelling, zorgt ervoor dat je ogen te branden, jeuken en rood van kleur worden. Zoals eerder gezegd, is het besmettelijk is, dus neem voorzorgsmaatregelen te verminderen doorgeven aan iemand anders, of worden ontvangen.
 • Styes
  Styes zijn vergelijkbaar met puistjes, maar ze zijn ontstoken talgklieren in de buurt van de basis van je oogleden. Het is zo belangrijk dat je met rust laten Styes, en probeer niet te doorboren of knijp ze, als ze kunnen verspreiden door je oogleden. Wassen van je handen is van cruciaal belang voor het aanraken van uw ogen, vooral als je een stye hebben.

Andere factoren die kunnen leiden tot zwelling van de ogen zijn dingen zoals huilen, slapen, of te veel natrium in een dieet.

Behandeling van gezwollen ogen
Voor ooginfecties, zijn er medicijnen die kunnen helpen verlichten zwelling, maar een bezoek aan een arts zal u helpen het probleem oplossen. Als je lijdt aan allergieën, kunt u verlichten uw gezwollen ogen door het gebruik van orale antihistaminica en decongestiva, evenals oogdruppels die antihistaminica en decongestiva bevatten. Als je niet lijden aan allergieën, kunt u ofwel een warm washandje over je ogen voor een periode van tijd, of een koude ice-pack toe te passen over je ogen voor een periode van tijd. Beide manieren vermindering van de zwelling. Het houden van uw hoofd opgeheven zal de zwelling verminderen ook rond je ogen. Probeer niet te gaan liggen of je hoofd te houden in een positie waar het bloed kan stromen naar het sneller. Als bacteriën veroorzaakt de zwelling rond de ogen, kunt u antibiotica om de infectie als de zwelling weg te nemen. Een andere optie die je kunt doen is om koel water splash op je gezicht en in je ogen. Dit kan verwijderen deeltjes die irriterend kunnen zijn je ogen. Vermijd ook uw ogen te wrijven het beste wat je kunt, zal dit alleen leiden tot de zwelling te, verergeren zelfs tot het punt van tijdelijke blindheid. Voor zwelling van het oog, dat is persistent en zal niet verdwijnen, medische hulp inroepen van een medische professional.
Het voorkomen van gezwollen ogen

De nummer een ding dat je kunt doen om verder te swollenness te voorkomen, is het niet uw ogen wrijven en om medische hulp te zoeken als uw situatie is ernstig. Uw arts kan u met medicijnen die de zwelling te verminderen bijna onmiddellijk of kan bepalen of er nog meer ernstige problemen waardoor de zwelling. Als u last heeft van allergieën, probeer om voorzorgsmaatregelen te nemen, terwijl binnenshuis, zoals het houden van luchtfilters en luchtkanalen schoon, evenals stofzuigen vaak om stof en huidschilfers te verwijderen. Outdoor voorzorgsmaatregelen kunnen bestaan uit het dragen van maskers, vooral als het doen werken in de tuin of tijd doorbrengen buiten tijdens de lente en de herfst. Ook kunt u vragen uw arts u antihistaminicum en decongestivum medicijnen om de effecten van allergie seizoen te minimaliseren.

Bron:
www.snelve rstandskiestrekken.nl

2 antwoorden
 1. Ron
  Ron says:

  Ben sinds 4 oktober gestoken door een mug op mijn rechter ooglid .
  Ben 6 oktober naar de huisarts geweest die heeft koeling voorgeschreven.
  Dit helpt zeker nog niet want de zwelling is toegenomen. Wat nu te doen.

 2. Hosting
  Hosting says:

  Een dik, opgezwollen oog. Iedereen heeft het wel eens. Wat kan de reden zijn? Het oog kan pijnlijk zijn, dichtzitten, of zelfs rood of blauw van kleur zijn. Je oog gaat misschien bijna niet meer open omdat de oogleden en wimpers aan elkaar geplakt lijken te zitten. Als alleen je ooglid dik en pijnlijk is, schaam je je misschien omdat het zo’n raar gezicht is. Wat kunnen de mogelijke oorzaken van een opgezwollen oog zijn?

Reacties zijn gesloten.