Afakie: het ontbreken van de lens

0

De meeste mensen met afakie zullen een operatie moeten ondergaan. Alhoewel mensen die waren erg bijziend voordat ze afake werd soms vereisen geen correctie voor afstand of dichtbij zien . Meer informatie over deze aandoening en hoe het gezichtsvermogen aantast.

De afwezigheid van de lens van het oog wordt afakie genoemd . De lens is een vrijwel transparante structuur die achter de iris zit. Deze zit in het gekleurde gedeelte van het oog dat uitzet en inkrimpt afhankelijk van de hoeveelheid licht die het bereikt . De lens is biconvexe , waardoor de bocht naar buiten aan beide zijden , en de enige functie is om lichtstralen concentreren op het netvlies . Mensen kunnen lens operatief verwijderd , bijvoorbeeld tijdens cataractchirurgie . Zeer zelden een persoon kan worden geboren zonder een of beide lenzen , een aandoening die bekend staat als aangeboren afakie . Afakie kan ook tot ontwrichting van een of beide lenzen als gevolg van trauma . Als u afakie , wordt uw vermogen om zich te concentreren aangetast en zul je moeite zien hebben.

Symptomen van afakie

Mensen met afakie gebrekkige visie en last van verziendheid of verziendheid . Hoewel de term verziendheid kan lijken alsof het betekent dat de mogelijkheid om lange afstanden te zien , is het niet . Een persoon met een “high ” verziendheid , dat wil zeggen , iemand die erg verziend – heeft een recept of gezichtsscherpte van 4,00 of meer en zal waarschijnlijk een bril voor zowel afstand als dichtbij zien vereisen . Afakie veroorzaakt ook verlies van huisvesting, wat betekent dat het oog de ​​focus op een object niet kan handhaven als dat object zich dichter of verder weg .

Andere visie wijzigingen kunt u merken omvatten erythropsia , waarbij objecten lijken roodachtig , en cyanopsie , waarin alles lijkt een blauwe tint hebben . Elk van deze symptomen kunnen optreden na een staaroperatie en zijn tijdelijk. De kleuren worden versterkt doordat de ontbrekende lens laat in een veel meer zonlicht , en de blauwe en rode stralen die ooit werden geabsorbeerd door de lens nu het netvlies bereiken .

Wat zijn de oorzaken afakie ?

Er zijn drie belangrijke oorzaken van afakie :

Afakie veroorzaakt door een genetisch defect : Aangeboren afakie heeft twee vormen – een primair uit die leidt tot ernstige oog misvormingen , en een minder ernstige secundaire vorm . Mutaties in het FOXE3 gen geïdentificeerd in families met afakie .

Afakie na de operatie : afakie wordt meestal geassocieerd met de chirurgische verwijdering van een cataract .

Afakie na trauma : Trauma kan extrusie van de lens veroorzaken ( wanneer de lens wordt geduwd of gedwongen niet op zijn plaats ) , of dislocatie van de lens .

diagnosticeren afakie

Uw oogarts kan bepalen of u heeft afakie door u te onderzoeken en te kijken naar uw medische voorgeschiedenis . Er kunnen extra reden om afakie vermoed dat als u eerder een staaroperatie zijn. Er zijn verschillende tekenen die kunnen duiden op een ontbrekende lens:

Een litteken in de limbale ring ( de zwarte ring rond de iris ) ; Dit kan duidelijk in een persoon die een operatie ondergaan
Iridodonesis – de iris schudt omdat het geen de ondersteuning van de lens
De vondst van een kleine hypermetropic fundus ( de fundus is het inwendige oppervlak van het oog , tegenover de lens en hypermetropic betekent dat de oogbol te kort is , zodat licht niet duidelijk gericht op het netvlies , maar achter )
Een oogonderzoek wordt uitgevoerd om uw gezichtsscherpte / recept (afstand , dichtbij zien , breking ) te bepalen. Als u last heeft van afakie , zal dit de afwezigheid van de lens te bevestigen. Het hoornvlies , iris, voorste oogkamer , en fundus zullen worden onderzocht en uw oogdruk zal worden getest .

afakie Behandeling

Afakie kan worden gecorrigeerd met een bril , contacten , of een operatie . Afake bril kan alleen worden gebruikt als de aandoening komt beide ogen , en er zijn verschillende nadelen voor degenen die ze gebruiken , met name een hoger dan normale vergroting , een aanzienlijke daling in het gezichtsveld en het cosmetisch onacceptabel uiterlijk van de dikke lenzen , waarbij de ogen vergroten .

Behandeling van baby’s met afakie kan het gebruik van speciale contactlenzen betrekken . Deze contacten lenzen zijn veilig voor de baby te slapen en ze kunnen worden gebruikt voor een langere duur dan traditionele contactlenzen . Naast het dragen van contactlenzen , kan baby’s met afakie oogdruppels of een oog nodig patch of zowel het gebruik van het oog met afakie bevorderen . Behandeling van afakie bij kinderen en zuigelingen is zeer belangrijk ; als de conditie gaat onbehandeld kan het leiden tot amblyopie .

Volgens de Amerikaanse Vereniging voor Pediatrische Oftalmologie en Scheelzien , moeten zowel de chirurgische en optische behandeling dringend worden voorzien in de kindertijd staar. Nadat de cataract verwijderd , moeten de ouders het type optische correctie die wordt gebruikt kunnen kiezen . De keuzes zijn afake ( high power ) contactlenzen met bifocale bril ; afake ( high power ) bril ; en intra-oculaire lenzen met bifocale bril . Afake contactlenzen zorgen voor een optimale optische correctie.

Volwassenen met staar ondergaan cataractoperatie met intra-oculaire lensimplantatie . Een synthetische , kunstmatige lens in het oog geplaatst om de focus kracht van een natuurlijke lens die operatief wordt verwijderd vervangt . Deze routine procedure resulteert in weinig complicaties . Uitkomsten van cataractchirurgie zijn meestal zeer goed . De meeste hebben een significante verbetering in zicht .

Terwijl implanteren van een intraoculaire lens routine bij volwassenen , kan aanzienlijke problemen met het gezichtsvermogen zoals bijziendheid , bij kinderen veroorzaken . Wanneer intra-oculaire lenzen te implanteren bij een kind is controversieel , en de procedure draagt ​​risico’s van complicaties op elke leeftijd . Kinderen die intra-oculaire lensimplantatie , evenals die met high-power contactlenzen ondergaan , zal ook bifocale bril nodig te fine – tunen van de breking en laat visie op afstand en in de buurt .

afakie Prognose

De prognose voor patiënten met afakie is meestal goed tenzij er complicaties . Gedurende de kindertijd , de grootte van het oog en de refractieve fouten snel veranderen . Optische correctie kinderen moet regelmatig aanpassingen zodat optimaal zicht wordt gehandhaafd . Het negeren van deze wijzigingen aan te brengen in een tijdig kan leiden tot permanent verlies van het gezichtsvermogen .

Vragen aan uw arts

Welke behandeling optie het beste voor mijn afakie zou zijn?
Heeft bepaalde symptomen voorspellen een slechtere prognose ?
Wat zijn de kansen mijn andere kinderen zullen deze aandoening te ontwikkelen ?
Na de operatie zal ik moeten nog optische correctie met een bril of contactlenzen ?
Welke soorten tests kunnen we verwachten tijdens de diagnose ?
Zal ik blijven problemen met het gezichtsvermogen , zelfs met correctie hebben ?

Delen.

Laat uw reactie achter en help andere bezoekers

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.