Aangeboren oogafwijking coloboom

0

Deze aangeboren oogafwijking kan verschijnen als een spleet of gat veroorzaken in een of meer delen van de oogbol, zoals de iris en retina. Afhankelijk van de grootte en de plek, kan coloboom het gezichtsvermogen beïnvloeden.

Meestal komt coloboom voor in de vorm van een sleutelgat. Het kan invloed hebben op een of beide ogen. Personen met coloboom van de iris hebben vaak redelijk goede zicht . Degenen met coloboom waarbij het ​​netvlies kan gezichtsverlies hebben op bepaalde delen van het gezichtsveld , die problemen met lezen , schrijven, en close- up werk kan veroorzaken of spelen . Grote netvlies coloboom , of degenen die de oogzenuw , kan verlies van het gezichtsvermogen die niet volledig kan worden gecorrigeerd met een bril of contactlenzen veroorzaken .

coloboom wordt naar schatting bij ongeveer een op de 10.000 mensen . Het is typisch ontdekt bij de geboorte , hoewel het niet altijd invloed zien of het uiterlijk van het oog . Omdat coloboom kan worden geassocieerd met andere gezondheidsproblemen die de ogen en andere delen van het lichaam , een zorgvuldige evaluatie en monitoring van een kind met coloboom is belangrijk. Hoewel de symptomen van coloboom kunnen worden beheerd , is er momenteel geen genezing voor de aandoening.

Symptomen van coloboom

Personen met een geïsoleerde coloboom kan normaal zicht en geen symptomen hebben , of ze kunnen milde tot ernstige visuele handicap hebben . Hoe minder goed ziet afhankelijk van waar de opening of openingen ontstaan ​​in het oog . Symptomen kunnen zijn :

  • Microftalmie – een of beide oogbollen zijn abnormaal klein
  • Anoftalmie – geen oogbol formulieren helemaal
  • Cataract – vertroebeling van de lens van het oog
  • Glaucoom – verhoogde druk in het oog dat de oogzenuw kunnen beschadigen
  • Visie problemen zoals bijziendheid ( myopie )
  • Nystagmus – onvrijwillige heen-en -weer oogbewegingen
  • Netvliesloslating – scheiden van het netvlies aan de achterkant van het oog
  • Ooglid coloboom – gaten die zich in de oogleden worden ook wel coloboom , maar zij ontstaan ​​van afwijkingen in verschillende structuren tijdens de vroege ontwikkeling
  • Oculaire coloboom kan een kenmerk van de volgende syndromen :

Nier coloboom syndroom – gekenmerkt door oogzenuw dysplasie en renale hypodysplasia
CHARGE syndroom – gekenmerkt door coloboom , hartafwijkingen , atresie , vertraagde groei en ontwikkeling , genitale hypoplasie ( niet-ingedaalde testikels ) , en oor afwijkingen
Cat eye -syndroom – gekenmerkt door coloboom , anale atresie , en een extra chromosoom
Morning glory syndroom – optische schijf coloboom dat kan gepaard gaan met craniale gezicht , neurologische , en andere symptomen

Oorzaken van coloboom

Coloboom gevolg van abnormale ontwikkeling van het oog gedurende het derde trimester van de zwangerschap , wanneer de inwendige structuren van het oog worden gevormd . Het defect ontstaat wanneer de optische spleet sluit niet volledig . De locatie afhankelijk van welk deel van de optische spleet niet sluit .

coloboom kan spontaan optreden of het kan worden geërfd . Personen met geïsoleerde coloboom kan nog passeren de toestand op hun kinderen. Wanneer coloboom optreedt als een kenmerk van een genetische syndroom of chromosomale abnormaliteit , kan het clusteren in families volgens het overervingspatroon deze voorwaarde , die autosomaal dominant , autosomaal recessief of X – gebonden zijn.

Omgevingsfactoren dat vroege ontwikkeling beïnvloeden, zoals de blootstelling aan alcohol en bepaalde geneesmiddelen tijdens de zwangerschap kan het risico van coloboom verhogen.

Diagnose van coloboom

coloboom wordt vaak geïdentificeerd bij de geboorte door personeel van het ziekenhuis , of door een ouder die iets anders over leerling van hun baby kunnen opmerken . Een baby met coloboom zal worden beoordeeld door een oogarts die een volledig oogonderzoek zal uitvoeren om te bepalen hoeveel van het oog wordt beïnvloed . Het onderzoek omvat meestal gebruik van een oftalmoscoop om te kijken in de ogen van de baby. De baby krijgt mogelijk een algehele narcose te voorkomen dat eventuele ongemak tijdens het onderzoek . Op deze leeftijd is het moeilijk te zeggen of de baby visie problemen zal hebben . Een kind met coloboom zullen nauwlettend worden gevolgd door hun oogarts , en hun visie zullen worden getest op een regelmatige basis .

Naast een oogonderzoek kan een baby met coloboom andere testen te ondergaan om te zien of alle bijbehorende voorwaarden aanwezig zijn , en om zijn of haar algemene gezondheid te controleren. De families van de getroffen kinderen kan worden verwezen voor genetische counseling. Voor het kind met een geïsoleerde coloboom , kan dit een evaluatie omvatten het risico van herhaling bepalen . Een kind met een genetische vorm van coloboom of een specifiek syndroom waarvan coloboom is een onderdeel kan worden verwezen voor bepaalde genetische tests .

Behandeling van coloboom

Een coloboom heeft geen behandeling nodig , tenzij deze de oorzaak van problemen met het gezichtsvermogen . Als het kind met een coloboom is gezond en heeft geen andere voorwaarden of complicaties oog, dan is de aanbeveling kan een oogtest om de zes maanden tot de leeftijd van zeven jaar jaarlijks daarna en dan . Het doel van de oogonderzoek is het effect van de coloboom en ooggezondheid het kind volgen . Frequente controle van kinderen met coloboom is belangrijk omdat het potentieel voor de ontwikkeling van bijbehorende oogaandoeningen , zoals glaucoom en netvliesloslating .

Zoals kinderen met coloboom ouder worden, kunnen zij zich zorgen over het uiterlijk van hun ogen worden . Cosmetische contactlenzen kan helpen om de leerling te kijken ronde plaats van sleutelgat – vormige .

Voor kinderen met lichtgevoeligheid , getinte glazen , zonnebrillen , breedgerande hoeden en parasols in auto’s kan helpen ongemak veroorzaakt door felle lichten of de zon te verminderen .

Kinderen die slecht zien veroorzaakt door coloboom hulp nodig heeft van een oogarts om de meeste van hun gezicht te maken. Getroffen gezinnen kunnen ook werken met ondersteunende diensten voor kinderen met een visuele handicap , zoals die worden aangeboden door de Amerikaanse Stichting voor Blinden en Nationale Vereniging voor ouders van kinderen met een visuele beperking (bijvoorbeeld Family Connect) .

Delen.

Laat uw reactie achter en help andere bezoekers

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.