Wat is diabetische retinopathie?

0

Diabetische retinopathie is nog een ander probleem geconfronteerd worden met mensen die diabetes hebben. Diabetes schade kleine bloedvaten in het netvlies veroorzaakt degradatie. Zoals diabetische retinopathie ernstiger worden nieuwe bloedvaten beginnen te vormen op het netvlies die kunnen breken en ernstig gezichtsverlies. De ziekte wordt gewoonlijk ongemerkt, maar meer bloedvaten beschadigd en nieuwe gevormd, hoe groter de kans van gezichtsverlies. Het is aanbevolen dat mensen met diabetes een grondig oogonderzoek krijgen een keer per jaar.

Stadia van diabetische retinopathie

Milde niet-proliferatieve retinopathie – Microaneurysms, kleine zwellingen in kleine het netvlies bloedvaten, vorm
Matige niet-proliferatieve retinopathie – Essential bloedvaten verstopt raken
Ernstige niet-proliferatieve retinopathie – Nog meer bloedvaten worden geblokkeerd in het netvlies, en het netvlies zintuigen de noodzaak van nieuwe bloedvaten om te groeien en te leveren zuurstof
Proliferatieve retinopathie – De groei van abnormale bloedvaten op het netvlies die kunnen lekken en ernstige schade veroorzaken.
* – Op ieder moment, kan vocht lekken in de macula, een klein en zeer gevoelige deel van het netvlies, en veroorzaken wazig zien. Dit staat bekend als macula oedeem en is eigenlijk een van de meest voorkomende oorzaken van blindheid bij patiënten met diabetes.

Symptomen en detectie

Diabetische retinopathie heeft geen vroege waarschuwingssignalen, omdat het verlies van gezichtsvermogen wordt niet opgemerkt totdat er schade is ontstaan. In het stadium van proliferatieve retinopathie, kan vlekken van bloed te zien die leiden tot wazig zien. Een verwijde oogonderzoek gebruikt zakt naar de leerlingen te verbreden, zodat een oogzorgspecialist van het netvlies, de bloedvaten en de oogzenuw te controleren op veranderingen. Een fluoresceïne angiogram gebruikt een speciale kleurstof die wordt ingespoten in het lichaam en gevolgd en gefotografeerd terwijl het door het netvlies en de bloedvaten herkennen lekkende bloedvaten.

Diabetische retinopathie Voorbeeld
Behandeling en preventie van diabetische retinopathie

Macula oedeem kan worden behandeld met een proces genaamd focal laserfotocoagulatie, waar honderden kleine laser brandwonden op specifieke gebieden van lekkage rondgestuurd de macula te remmen en lekken in het netvlies te verminderen. Soms meer dan een behandeling nodig en volgens de NEI, “Focal laserbehandeling stabiliseert visie en in feite focale laserbehandeling vermindert het risico van gezichtsverlies met 50 procent. In een klein aantal gevallen, als zicht verloren, kan worden verbeterd. ” Proliferatieve retinopathie kunnen behandeld worden met laser fotocoagulatie ook. Laser brandwonden worden gebruikt voor het afdichten van lekken en lekkende bloedvaten krimpen. Vision wordt opgeslagen, maar verloor visie wordt niet hersteld door dit proces. Daarom is het belangrijk om jaarlijkse examens naar de ziekte voorkomen dat deze fase. Als het bloed lekkage ernstig is, kan een vitrectomie worden gebruikt om duidelijk uit bloed dat is gelekt in het glasvocht. In deze procedure wordt een kleine incisie gemaakt in het oog en glasachtige gel die is verontreinigd met bloed verwijderd en gevuld met zoutoplossing. Preventie van retinopathie is de eerste stap. Het is een goed idee om jaarlijks oogonderzoek te krijgen. Enkele andere maatregelen die kunnen helpen zijn onder andere het houden van bloedsuikerwaarden matig, het houden van de bloeddruk bij een normale waarden, het eten van gezonde voeding met normale hoeveelheden cholesterol en het uitoefenen van om het lichaam gezond te houden.

Delen.

Laat uw reactie achter en help andere bezoekers

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.