Persoonlijk verhaal: Ik ben geboren met glaucoom

0

Kelly Wevers weet niet hoe het is om een ​​normaal gezichtsvermogen te hebben. Ze werd namelijk geboren met glaucoom.

Toen Kelly drie maanden oud was, werd ze gediagnostiseerd met glaucoom. Ze woonde met haar familie in het Midden-Oosten, waar haar vader een gastprofessor was aan de universiteit van Beiroet. Zonder aarzelen haastte haar familie zich terug naar de Verenigde Staten, waar Amanda twee oogoperaties onderging. Vanwege deze vroege interventie en gebruik van oogdruppels, werd Kelly’s zicht gestabiliseerd. Dit speelde zich zo’n 35 jaar geleden af.

Diagnose glacoom gesteld

Glaucoom is zeer zeldzaam bij kinderen. Eén op de 10.000 baby’s in de Verenigde Staten wordt met deze ziekte geboren. Veel kinderen hebben echter niet zoveel geluk als Kelly. Sommige worden nooit gediagnosticeerd of hun diagnose komt veel te laat, terwijl anderen zich geen kwaliteitszorg kunnen veroorloven. Om deze reden is Amanda gepassioneerd over onze missie om gezinnen met kinderen te informeren over het belang van regelmatige oogonderzoeken. “Ik zal alles doen wat ik kan om bewustzijn te verspreiden en mensen te helpen die niet de zorg kunnen krijgen die ze nodig hebben”, zegt ze. “Ik ben zo ongelofelijk blij dat ik mijn hele leven toegang heb gehad tot de beste artsen.”

Kelly’s vader was niet zo gelukkig. Zijn glaucoom werd niet gediagnosticeerd en werd pas behandeld toen het te laat was en hij zijn zicht al was verloren. Daarom was het gezin van Kelly opgelucht dat Kelly’s gezichtsvermogen gedurende haar hele jeugd stabiel bleef.

Ze kon studeren, trouwen en kreeg een goede baan. Maar helaas is de progressie van glaucoom onvoorspelbaar. Vorig jaar, zonder waarschuwing, veranderde de druk in Kelly’s rechteroog plotseling. Haar arts voerde onmiddellijk nog twee succesvolle operaties uit.

Om haar zicht te beschermen, gaat ze nu regelmatig op controle en gebruikt ze elke dag speciale oogdruppels. “Ik gebruik al meer dan 20 jaar dezelfde soorten medicijnen,” merkt ze op. “Ik weet. Ik heb ze gebruikt. Tijdens mijn leven zou ik graag nieuwe behandelingen en procedures willen zien.
Delen.

Laat uw reactie achter en help andere bezoekers

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.