Voor veel mensen is scherp zien heel erg vanzelfsprekend. Maar tegelijkertijd is dat helaas voor even zoveel mensen niet het geval. Zij zijn nog altijd afhankelijk van een bril of van contactlenzen. De helft van alle Nederlanders draagt daarom noodgedwongen een bril of contactlenzen. Een aantal van hen vind het dragen van een bril of contactlenzen zelfs hinderlijk bij bepaalde activiteiten. Het begint al ’s ochtends bij het opstaan. Maar wist u dat met refractieve oogchirurgie deze onhandige hulpmiddelen onnodig kunnen maken. Wereldwijd bevrijd refractieve oogchirurgie de bril- en lenzendragers van hun hinderlijke hulpmiddelen.

Wat is Refractieve oogchirurgie?

Refractieve oogchirurgie is een algemene benaming voor de behandelmethoden die zijn ontwikkeld in de afgelopen jaren om oogafwijkingen zoals verziendheid, cilinderafwijkingen en bijziendheid te corrigeren. Refractieve heeft als doel: het dragen van lenzen of een bril definitief tot het verleden verbannen. Vele mensen genieten van een aanzienlijke vooruitgang in hun kwaliteit van leven. Door de technologische positieve ontwikkelijking wordt die kwaliteit door refractieve oogchirurgie werkelijkheid.

Welke technieken noemt men Refractieve oogchirurgie?

In de afgelopen tientallen jaren is de techniek wat refractieve oogchirurgie betreft onophoudelijk ontwikkelt. Onder de noemer refractieve oogchirurgie valt onder andere Supracor leesbrilcorrectie en Femtosecond Intralase Lasik ooglaserbehandeling. Nog steeds ontwikkelt refractieve oogchirurgie zich wereldwijd. De moderne technieken zijn die van een hoog niveau. Miljoenen mensen over de hele wereld hebben baat gaat bij deze behandelingen. 95% van de behandelde mensen zijn tevreden en zouden zo weer tekenen voor een behandeling. In Nederland zijn er ook steeds meer mensen die zo’n behandeling ondergaan.

Wie voert refractieve oogchirurgie uit?

Vaak wordt refractieve oogchirurgie omschreven als cosmetisch, omdat er vaak geen medische noodzaak aanwezig is om refractieafwijkingen te laten corrigeren. Toch is het zo dat refractieve oogchirurgie, zoals het woord al doet vermoeden, een chirurgische ingreep. Om die reden kan refractieve oogchirurgie alleen worden uitgevoerd door een specialist in de refractieve oogchirurgie. Buiten de chirurg dienen ook de ondersteunende assistenten, de kliniek, de apparatuur en de behandeling zich te onderwerpen aan de allerhoogste zorgvuldigheids- en kwaliteitseisen.

Welke behandelmethoden

Het doel van de behandelingen is onafhankelijk worden van een bril of contactlenzen. De behandelmethoden corrigeren afwijkingen als, verziendheid, cilinderafwijkingen en bijziendheid en bestaan uit twee groepen.
Contactlens implantatie
Excimer laserbehandeling
Om de juiste behandelmethode te bepalen en toe te passen wordt u eerst aan een grondig onderzoek onderworpen en uitgebreide voorlichting door de behandelende kliniek.