Roken is de belangrijkste vermijdbare oorzaken van ziekte en vroegtijdige sterfte in Nederland. Het schaadt bijna elk orgaan in je lichaam inclusief je ogen.

roken en ogen

1 antwoord
  1. Rob Maaselaar
    Rob Maaselaar says:

    Heb tot op heden nog steeds spijt dat ik als 15 jarige jongen heel stoer achter school met een groepje kameraden mijn eerste sigaretje heb gerookt. Nooit over de risico’s nagedacht natuurlijk dus de volgende deed ik het zo weer, en de dag daarna weer, en de dag daarna weer, enzovoort enzovoort. Inmiddels een volwassen man geworden (43 jaar) en al die jaren gerookt, een sigaretje per dag werd een pakje per dag en mijn verslaving denderde maar voort. Ben na het krijgen van mijn eerste kind al aan het strijden tegen mijn verslaving en eindelijk ben ik op het goede pad. Na het aanschaffen van een e-sigaret shisha pen gaat het beter. Heb al twee maanden geen sigaret gehad! En beter nog ik heb er ook helemaal geen behoefte aan. Als ik de risico’s zoals bovenstaand beschreven staan lees besef ik wat ik mijn eigen lichaam al die jaren aan heb gedaan, wat zijn die peuken slecht….

    Beantwoorden

Laat een reactie achter

Vragen na aanleiding van dit artikel?
Laat eenvoudig een reactie achter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>