20 Fantastische feiten over dromen

0

Dromen. Geheimzinnig, verwarringend, oogopening en soms een nachtmerriesachtige levende hel: dromen zijn alles en veel meer. Hier zijn 20 fantastische feiten over dromen waar je nooit van zou kunnen horen.Feit 1: U kunt niet lezen terwijl u droomt, of de tijd vertelt
Als u niet zeker bent of u droomt of niet, probeer dan iets te lezen. De overgrote meerderheid van mensen zijn niet in staat om te lezen in hun dromen. Hetzelfde geldt voor klokken: elke keer dat u naar een klok kijkt, zal het een andere tijd vertellen en de handen op de klok lijken niet te bewegen, zoals gerapporteerd door lucid dreamers.

Dit wist je nog niet over dromen

Er is een hele subcultuur van mensen die beoefenen wat heet of bewust dromen. Met behulp van verschillende technieken hebben deze mensen vermoedelijk geleerd om hun dromen te beheersen en geweldige dingen te doen zoals vliegen, door muren, en reizen naar verschillende dimensies of zelfs terug in de tijd.

Feit 3: Uitvindingen geïnspireerd door dromen
Dromen zijn verantwoordelijk voor veel van de grootste uitvindingen van de mensheid. Enkele voorbeelden zijn:
Het idee voor Google -Lergpagina
Wisselstroom generator -Tesla
DNA’s dubbele helix spiraalvorm -James Watson
De naaimachine -Elias Howe
Periodieke tabel -Dimitri Mendeleyev
… en veel, veel meer.

Feit 4: Voorspelende dromen
Er zijn een aantal verbazingwekkende gevallen waar mensen eigenlijk droomden over dingen die later met hen zijn gebeurd, op dezelfde manier waarop ze droomden. Je zou kunnen zeggen dat ze de toekomst keken, of het was toevallig toevallig geweest. Het feit blijft dat dit een serieus interessante en bizarre fenomenen is. Enkele van de beroemdste dromen zijn:

Abraham Lincoln droomde van zijn moord
Veel van de slachtoffers van 9/11 hadden dromen om hen te waarschuwen over de catastrofe
Mark Twain’s droom van de dood van zijn broer
19 geverifieerde precognitieve dromen over de Titanic-catastrofeFeit 5: Slaapverlamming
De hel is echt en het heet slaapverlamming. Het is de spullen van echte nachtmerries. Ik ben een slapende lijdende lijder als een kind en ik kan getuigen van hoe echt verschrikkelijk het is. Twee kenmerken van slaapverlamming zijn het onvermogen om te bewegen (dus verlamming) en een gevoel van een extreem slechte aanwezigheid in de kamer met jou. Het voelt niet als een droom, maar 100% echt. Uit onderzoek blijkt dat tijdens een aanval de slaapverlammers een overweldigende amygdala-activiteit tonen. De amygdala is verantwoordelijk voor het instinct “gevecht of vlucht” en de emoties van angst, terreur en angst. Genoeg gezegd!

Feit 6 REM slaapstoornis
In de toestand van REM (snelle oogbeweging) stadium van je slaap is je lichaam normaal gesproken verlamd. In zeldzame gevallen handelen mensen echter hun dromen uit. Deze hebben geleid tot gebroken armen, poten, gebroken meubilair, en in tenminste één gemeld geval, is een huis afgebrand.

Feit 7: Seksuele dromen
De zeer wetenschappelijk genaamde ‘nocturnal penile tumescence’ is een zeer goed gedocumenteerde fenomeen. In leken betekent het simpelweg dat je een erectie krijgt terwijl je slaapt. Studies geven aan dat mannen maximaal tot 20 erecties per droom krijgen.

Feit 8: Ongelooflijke slaapwandelaars
Sleepwalking is een zeer zeldzame en potentieel gevaarlijke slaapstoornis. Het is een extreme vorm van REM slaapstoornis, en deze mensen doen niet alleen hun dromen uit, maar gaan ’s avonds echt op avonturen.
Lee Hadwin is een verpleegkundige per beroep, maar in zijn dromen is hij een kunstenaar. Letterlijk Hij “sleepdraws” prachtige portretten, waarvan hij daarna geen herinnering heeft. Vreemde slaapwandelingen “avonturen” omvatten:
Een vrouw die seks met vreemden heeft terwijl ze wandelen
Een man die 22 mijl reed en zijn neef vermoordde tijdens de slaapwandelingen (hoe is dat zelfs mogelijk?)
Een slaapwalder die uit het raam van de derde verdieping liep, en nauwelijks overleefde.

Feit 9: Droom drug
Er zijn eigenlijk mensen die graag zo dromen en dromen willen dat ze nooit wakker worden. Ze willen zelfs tijdens de dag dromen, dus nemen ze een illegaal en extreem krachtig hallucinogeen medicijn genaamd Dimethyltryptamine. Het is eigenlijk alleen een geïsoleerde en synthetische vorm van de chemische stof die onze hersenen natuurlijk produceren tijdens het dromen.

Feit 10 Dromen vanger
De droomvanger is een van de bekendste inheems-Amerikaanse symbolen. Het is een losse web of webs geweven rond een hoepel en versierd met heilige voorwerpen bedoeld om te beschermen tegen nachtmerries.

Feit 11: Verhoogde hersenactiviteit
Je zou slapen met rust en stilte, maar eigenlijk zijn onze hersenen meer actief tijdens de slaap dan tijdens de dag.

Feit 12: Creativiteit en dromen
Zoals eerder vermeld, zijn dromen verantwoordelijk voor uitvindingen, grote kunstwerken en zijn over het algemeen gewoon ongelooflijk interessant. Ze zijn ook onze creativiteit ‘herladen’. In zeldzame gevallen van REM stoornis, droomden mensen eigenlijk niet. Deze mensen lijden aan aanzienlijk verminderde creativiteit en presteren slecht op taken die creatieve probleemoplossing vereisen.

Feit 13: Huisdieren droom ook
Ook onze diergezellen droomen. Bekijk een hond of een kattenslaap en je kan zien dat ze hun poten verplaatsen en geluiden maken Ze waren aan het achtervolgen van iets.

Feit 14: Je dromen altijd-je herinnert het gewoon niet. Veel mensen beweren dat ze helemaal niet dromen, maar dat is niet waar: we droomen allemaal, maar tot 60% van de mensen don ‘ Ik herinner me helemaal niet aan hun dromen.

Feit 15: Blinde mensen dromen ook. Blind mensen die niet geboren zijn, zie afbeeldingen in hun dromen, maar mensen die blind geboren zijn, zien er helemaal niks tegen. Ze droomen nog steeds, en hun dromen zijn net zo intens en interessant, maar ze betreffen de andere zintuigen naast het zicht.

Feit 16: In onze dromen zien we alleen gezichten die we al weten. Het is bewezen dat we in dromen alleen gezichten kunnen zien die we Heb eerder eerder gezien in het echte leven. Let op: die schrikkelijke oude dame naast je op de bus zou net zo goed in je volgende nachtmerrie kunnen zijn.

Feit 17: Dromen hebben de neiging om negatief te zijn. Waarschijnlijk zijn dromen vaker negatief dan positief. De drie meest gewaardeerde emoties die tijdens het dromen voelen zijn woede, verdriet en angst.

Feit 18: Veelvoudige dromen per nachtU kunt maximaal zeven verschillende dromen per nacht hebben, afhankelijk van hoeveel REM cycli u heeft. We droomen alleen tijdens de REM-periode van slaap, en de gemiddelde persoon drinkt een tot twee uur per nacht.

Feit 19: Geslachtsverschillen: 70% van alle karakters in de droom van een man zijn andere mannen, maar de droom van vrouwen bevat een gelijke hoeveelheid Van vrouwen en mannen. Ook de dromen van mannen bevatten veel meer agressie. Zowel vrouwen als mannen dronken even vaak over seksuele thema’s.Feit 20: Niet iedereen dromen in kleurAs veel als 12% van de mensen droomt alleen in zwart-wit.Lees hieronder ervaringen, bevindingen en vraagstukken van anderen

Delen.

Laat uw reactie achter en help andere bezoekers