zorgverzekering

Vergoeding van ooglidcorrectie vanuit de zorgverzekering

In 2017 is de vergoeding voor ooglidcorrecties veranderd. Sinds januari wordt een ooglidcorrectie namelijk steeds vaker vergoed vanuit de basisverzekering. Heeft u een beperkt zicht door hangende oogleden? Dan wordt een correctie gewoon vergoed vanuit de uw zorgverzekering.

Hangende oogleden zijn erg vervelend. Het gezichtsveld wordt gedeeltelijk bedekt, waardoor u hoofdpijn of nekpijn kunt krijgen. Veel mensen met hangende oogleden houden namelijk hun hoofd naar achteren om nog enigszins te kunnen zien. Hangende oogleden komen veel voor bij ouderen, omdat de huid verslapt is. Maar ook jongere mensen kunnen er last van hebben. Een ooglidcorrectie kan er dan voor zorgen dat de huid niet meer over de ogen hangt.

Tot dit jaar werd een ooglidcorrectie eigenlijk nooit vergoed. Hij werd alleen vergoed in zeer specifieke gevallen, maar niet als het zicht beperkt werd. Een ooglidcorrectie is duur, dus konden veel mensen zich niet laten helpen. Vanaf 2017 is de ooglidcorrectie terug in de basisverzekering. Heeft u een ernstig beperkt zicht? Dan kunt u dus beroep doen op uw zorgverzekering. Voor een ooglidcorrectie is wel voor iedereen van 18 jaar en ouder het eigen risico van toepassing.

De huisarts moet u doorverwijzen, wilt u de behandeling vergoed krijgen. Het kan zijn dat u vooraf toestemming nodig heeft van uw zorgverzekeraar, loop daarom uw polis nog eens goed na.

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Vragen na aanleiding van dit artikel?
Laat eenvoudig een reactie achter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>