zorgverzekering ooglaseren

Zorgverzekering vergoeding voor een ooglaserbehandeling

Ooglaserbehandeling (of refractiechirurgie) is een medische behandeling waarmee het gezichtsvermogen van slechtzienden wordt hersteld. Hierdoor kan bij- en verziendheid gecorrigeerd worden. Dit gebeurt door het hoornvlies met een laser dunner te maken, vandaar de naam ooglaserbehandeling. Deze behandeling aan het oog kost een hoop geld, denk daarbij aan bedragen die al gauw boven de 1.000,- euro zitten. Per oog.

Vergoeding

De zorgverzekering biedt vanuit de basisverzekering geen vergoeding voor een ooglaserbehandeling, vanuit de aanvullende pakketten is er bij verzekeraars vaak wel een vergoeding voor deze behandeling opgenomen. Om in aanmerking te komen voor zo’n vergoeding, dien je naast een aanvullend pakket ook vaak nog aan de volgende eisen voldoen. Contacteer altijd je zorgverzekeraar voor meer zekerheid:

  • De arts beschikt over een BIG-registratie.
  • De arts is lid van het Nederlands Oogheelkundig Genootschap (NOG).

Daarnaast is het belangrijk om na te gaan of de zorgverlener (de kliniek die de behandeling uitvoert in dit geval) een afspraak heeft met je zorgverzekeraar. Als je een budget- of naturapolis hebt, kan het namelijk zijn dat de maximale vergoeding niet volledig uitbetaald wordt. Overigens kan het natuurlijk ook gewoon zijn dat een kliniek zonder afspraak met je zorgverzekeraar nog goedkoper is dan een kliniek met een afspraak. Raadpleeg daarom altijd meerdere bronnen. Of jouw zorgverzekeraar een vergoeding biedt in 2018, vind je via dit overzicht van vergoedingen voor ooglaserbehandelingen.

Zorgverzekering vergelijken

Biedt je zorgverzekeraar geen vergoeding, maar zou je dat toch graag willen? De zorgverzekering vergelijken kan je makkelijk doen via Vergelijkzorgverzekering2018.com. Op die manier kan je de een verzekeraar vinden die aan jou wensen voldoet, zonder te veel te betalen.

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Vragen na aanleiding van dit artikel?
Laat eenvoudig een reactie achter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>