Zwemmen met lenzen

0

Wat veel mensen zich afvragen: is het mogelijk is om te zwemmen met lenzen. Het is mogelijk om te zwemmen met lenzen, maar het advies is om dit niet te doen.

Lenzen en zwemmen

Contactlenzen hebben het voordeel boven brillen, dat u hiermee veel beweeglijker bent tijdens het sporten. Toch zijn lenzen over het algemeen niet geschikt om tijdens het zwemmen in te hebben. Daar zijn een paar redenen voor. Allereerst is de kans natuurlijk groot dat u uw lenzen kwijtraakt. Met name harde lenzen is de kans om ze kwijt te raken erg waarschijnlijk omdat deze op de traanfilm (het vochtige laagje op uw oogbol) drijven. Wanneer u in zout water gaat zwemen gaat door het zout de lenzen losser zitten waardoor u uw contactlenzen in het water kwijt kunt raken.

Het grootste risico van zwemmen met lenzen is echter het gevaar op infecties en ontstekingen door bacteriën, micro-organismen en de vele chemicaliën in het water. Het water maakt van zachte contactlenzen een soort spons die deze bacteriën en andere mogelijk gevaarlijke stoffen opneemt. Hierdoor blijft uw oog hiermee in contact totdat u de lenzen uitneemt. Hierdoor neemt de kans op een infectie van het oog aanzienlijk toe. Het chloorwater zorgt er ook voor dat lenzen tijdelijk erg strak gaan zitten wat het uitnemen bemoeilijkt en de ogen rood maakt.

Mogelijke oplossingen om te zwemmen met contactlenzen

Wilt u perse gaan zwemmen met lenzen, dan raden we u aan om daglenzen te nemen. Deze kunt u na het zwemmen direct weggooien. Zo blijven uw ogen niet in contact met de bacteriën en is de kans op een infectie kleiner. Het is raadzaam om daarna u ogen goed schoon te maken, zodat bacteriën, micro-organismen en chemicaliën worden weggespoeld. Daarnaast kan een zwembrilletje of duikbril een oplossing zijn om toch te zwemmen met lenzen. Dit is echter geen waterdichte oplossing. Water kan altijd onder uw zwembril komen, waardoor uw lenzen alsnog in contact komen met water kunnen komen.Lees hieronder ervaringen, bevindingen en vraagstukken van anderen

Delen.

Laat uw reactie achter en help andere bezoekers